Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τρόμος με μισό δισ. προσωπικά δεδομένων χρηστών της Yahoo, που άρπαξαν Ρώσοι χάκερ


Η Yahoo το 2014 είχε υποστεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα ασφαλείας, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει εδώ και δύο χρόνια τον ακριβή αριθμό στοιχείων και λογαριασμών που είχαν υποκλαπεί...



Η αμερικανική εταιρεία σήμερα προχώρησε με επίσημο τρόπο σε ανακοίνωση δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως από το συγκεκριμένο hacking έχουν υποκλαπεί 500.000 λογαριασμοί χρηστών της. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν κλαπεί είναι ονόματα χρηστών, διευθύνσεις mail, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί ασφαλείας και ερωτήσεις πιστοποίησης.

Η Yahoo, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρησης, συστήνει στους χρήστες της που έχουν πέσει θύμα της υποκλοπής να προχωρήσουν άμεσα (!) σε αλλαγή των κωδικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.