Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οι 8 "αμίλητοι" του ΣτΕ που θα κρίνουν το αποτέλεσμα για τις τηλεοπτικές άδειες


Εισήγηση υπέρ του απαραδέκτου των προσφυγών των καναλαρχών και της απόρριψης για τυπικούς λόγους των αιτήσεών τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέγνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο εισηγητής...




κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και ανέπτυξε επί περίπου τρεις ώρες τα επιχειρήματά του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρακτικά, αν τελικά η εισήγησή του γίνει δεκτή από την πλειοψηφία των 25 τελικά συμβούλων, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν θα μπει στην κρίση της ουσίας της υπόθεσης.

Το αν δηλαδή ο νόμος είναι συνταγματικός ή όχι και αν είναι αντισυνταγματική η μετακύλιση αρμοδιοτήτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης, αν επί της ουσίας η σχετική υπουργική απόφαση συνάδει με το πνεύμα της σχετικής συνταγματικής διάταξης.

Φυσικά κανείς δεν ξέρει το ακριβές αποτέλεσμα της διάσκεψης, ποια θα είναι δηλαδή η απόφαση, η οποία μπορεί να κινείται και σε αντίθετη κατεύθυνση με την εισήγηση.

Η τελική κρίση ανήκει φυσικά στα μέλη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδρίασαν το απόγευμα της Τετάρτης σε κλίμα έντασης αλλά όχι ρήξης, όπως στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρίσιμη είναι η άποψη, όπως θα εκφραστεί στην τελική απόφαση, των οκτώ συμβούλων οι οποίοι, όπως λέγεται, δεν εκφράστηκαν χθες, Τετάρτη, ήταν σιωπηλοί στις περίπου δύο ώρες που αντήλλασσαν απόψεις μεταξύ τους, επομένως κρίνονται ως σημαντικοί στην πλειοψηφία των 13 που θα κρίνει την απόφαση.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.