Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΓΚΑΛΟΠ - ΒΟΜΒΑ: Μικραίνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ! Διαπλεκόμενος ο Κυριάκος!


Κλείνει αντί να ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να είναι ξεκάθαρο πλέον πώς όχι μόνο δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες αλλά γυρίζουν και την πλάτη στο κόμμα...σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την ιστοσελίδα newsit.gr.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και, όπως προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5%, έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 6,4% και να διευρύνεται, καθώς στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, βρισκόταν στο 5,8%.

Η διαφορά, δε, είναι μεγαλύτερη επί των εγκύρων, με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 26% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6%, ενώ, όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επί των εγκύρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επί των εγκύρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επί των εγκύρων), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επί των εγκύρων).
Όσον αφορά στη διαπλοκή, οι ερωτηθέντες λένε ότι παρακολούθησαν μεν την πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο «μονομάχους».

Στο ερώτημα «ποιος έπεισε περισσότερο στη Βουλή ότι πολεμάει τη διαπλοκή» κερδίζει ο «Κανένας» με 55%, ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 18%.

Στο ερώτημα εάν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:
  • ΟΧΙ: 67%
  • ΝΑΙ: 21%
  • ΔΕ/ΔΑ: 12%
Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:
  • ΟΧΙ: 67%
  • ΝΑΙ: 18%
  • ΔΞ/ΔΑ: 15%
Τέλος, στο ερώτημα ποιό κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή, πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.