Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εθνική Τραγωδία: Συνταξιούχοι μεταναστεύουν στην Βουλγαρία για να ζήσουν!


Aκόμη και οι συνταξιούχοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς τα τελευταία χρόνια της ζωή τους μακριά από τη φτώχεια και τη δυστυχία της… Ελλάδας του Τσίπρα και του Καμμένου..




Ενδεικτικό είναι αυτό που καταγράφεται στο Δήμο Κιλελέρ της Λάρισας, όπου – σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία»- μέχρι τώρα είναι γνωστές τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μοναχικών ανθρώπων που αποφάσισαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι αναχωρούν από τη Λάρισα με προορισμό τη γειτονική Βουλγαρία με τους λόγους που τους οδηγούν στην ξενιτιά να είναι καθαρά οικονομικοί.

Το έναυσμα για την αποδήμηση αποτέλεσε η γνωριμία των ηλικιωμένων με γυναίκες που έμεναν στην περιοχή τους και δούλευαν σε σπίτια, ως οικιακοί βοηθοί.

Όταν για εκείνες οι δουλειές τελείωναν στη χώρα μας και λίγο πριν φύγουν ενημέρωναν τους συνταξιούχους, ότι θα μπορούσαν αν επιθυμούσαν και οι ίδιοι να ταξιδέψουν μέχρι τη Βουλγαρία και να φιλοξενηθούν στα σπίτια τους, με το αζημίωτο βέβαια.

Αυτά που τους ζητούσαν, βέβαια, ήταν πολύ λιγότερα από ότι θα πλήρωναν σε έναν οίκο ευγηρίας ή μια ιδιωτική κλινική.

Μάλιστα, οι ίδιοι αναφέρουν ότι με αυτή την επιλογή τους φτάνουν στο σημείο να κάνουν και αποταμίευση καθώς πληρώνουν τα μισά χρήματα από αυτά που θα πλήρωναν στην Ελλάδα. «Αντί να δίνουμε ολόκληρη τη σύνταξή μας, δίνουμε τη μισή. Η διαβίωση είναι πιο οικονομική οπότε συμφέρει» υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.

Αρκετοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι «οι περικοπές στις συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξημένοι λογαριασμοί που καλούνται να πληρώσουν κάθε μήνα οι συνταξιούχοι τους οδηγεί σε τέτοιες λύσεις. Ειδικά όταν είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ιδιωτική δομή, που εκεί πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη».

Η μετανάστευση της τρίτης ηλικίας στη Βουλγαρία απασχόλησε την πρόσφατη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ομορφοχωρίου, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνταξιούχοι.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, κ. Παύλος Πούλιος στάθηκε στο συνεχές ψαλίδισμα των συντάξεων αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους κοστίζει πλέον πολύ ακριβά, με αποτέλεσμα πολλοί να μην έχουν χρήματα για να πάρουν τα φάρμακά τους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος κάλεσε τους συνταξιούχους «να αφήσουν τον καναπέ και την τηλεόραση και με τα μπαστουνάκια τους να βγουν στον δρόμο και να διεκδικήσουν όλα όσα τους στερούν. Άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του αγώνα δεν υπάρχει, αυτή την ώρα που οι συντάξεις έγιναν επιδόματα πείνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.