Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Τετάρτης


Χαλάει ο καιρός, έρχεται το φθινόπωρο...




Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.