Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Την Τετάρτη η απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια!


Κεκλεισμένων των θυρών η ετυμηγορία...Στις δύο επόμενες διασκέψεις της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης (24 και 26 Οκτωβρίου 2016) της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, τουλάχιστον 16 δικαστές θα «εκτελέσουν» ως αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με τον οποίο μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου προσδιόρισε τις δύο επόμενες διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες για το απόγευμα (5μ.μ.) της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης.

Η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, η τέταρτη κατά σειρά, θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Παπαγεωργίου, όπως ήταν αναμενόμενο, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών κ.λπ. αποφάσεων που εκδόθηκαν σε επιταγή του εν λόγω νόμου.

Με τα την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας και θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του συνταγματικού και των άλλων ζητημάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διάσκεψης. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η ψηφοφορία επί των συνταγματικών κ.ά. θεμάτων θα πραγματοποιηθεί στη διάσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης.

Πάντως, νομικοί κύκλοι εξέφραζαν την ελπίδα ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διασκέψεις και να βγει «λευκός καπνός» από το κτίριο του ΣτΕ, δεν θα υπάρξει άλλο απρόοπτο περιστατικό, όπως μια νέα ασθένεια μέλους της σύνθεσης της Ολομέλειας, κ.λπ.

Στην χθεσινή διάσκεψη της Ολομέλειας, 16 δικαστές τάχθηκαν με την άποψη ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων, δηλαδή του παραδεκτού, του βάσιμου των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, κρίνοντας παράλληλα ότι έχουν το έννομο συμφέρον για προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Φυσικά, η μειοψηφία των εννέα δικαστών εξέφρασε την αντίθετη άποψη, ακολουθώντας την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, κ. Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.