Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τώρα θέλουν να φτιάξουν το ΕΣΡ για να νομιμοποιήσουν την παράνοια


Νέα απόπειρα για τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα επιχειρήσει η κυβέρνηση την προσεχή εβδομάδα, οπότε και θα κατατεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων η κυβερνητική πρόταση για τη σύνθεση των μελών του...



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η κρίσιμη συνεδρίαση αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη και μέχρι τότε θα γίνονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις με στόχο τη επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 4/5 που ορίζει το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής απέδωσε τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ σε αυτή τη χρονική συγκυρία στην ανάγκη λειτουργίας του προκειμένου να ασκήσει τον ρυθμιστικό και εκτελεστικό του ρόλο έναντι των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για να εκκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών ΜΜΕ.

Πρόσθεσε πως εφόσον επιτευχθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ, αυτό θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα, προκειμένου να λειτουργήσει αν είναι δυνατόν κατά το γαλλικό πρότυπο.

Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα του να έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες, ώστε η Διάσκεψη των Προέδρων να έχει «ευτυχή κατάληξη», κάτι ωστόσο που μάλλον δεν πιστεύει ως πιθανότητα, καθώς ερωτηθείς για την προσωπική του εκτίμηση, σχολίασε «έχει ωραία μέρα σήμερα».

Άλλωστε κάθε άλλη προσπάθεια πριν από περίπου ένα χρόνο είχε καταλήξει σε ναυάγιο και σήμερα μετά τα όσα συνέβησαν με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο κλίμα πόλωσης, που δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για συναίνεση, παρότι σύμφωνα με τον κ. Βούτση τα πρόσωπα που θα προτείνει θα διαφοροποιούνται σε ένα βαθμό από τις παλαιότερες προτάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.