Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Και επίσημα επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης


Ο άνθρωπος που προτίμησε να ξεπουλήσει την Ελλάδα στους Βαρουφάκηδες και να φέρουν οι Τσίπρες το 3ο και σκληρότερο Μνημόνιο αντί να φωνάξει "Σταύρος Δήμας"...
Tη συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιεί ο Φώτης Κουβέλης μια μέρα πριν από την έναρξη του 2ου συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με απόφαση της διάσκεψης «μελών και φίλων της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΕΚΙΕΑ) στην οποία μετέχει ο κ. Κουβέλης, όπως και άλλα πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, αφού γίνεται αναφορά στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η ΕΚΙΕΑ «αναδεικνύει και προωθεί τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση».

Για την απόφαση της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ η διάσκεψη των μελών της ΕΚΙΕΑ αναπτύσσουν ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο η χώρα βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή.

«Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που κατέληξε σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση ανέλαβε το δύσκολο έργο της εξόδου από την κρίση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε στέρεες και διαφανείς βάσεις, με δίκαιες αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπ' όψιν το πλαίσιο των πραγματικών δυσκολιών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών», αναφέρεται στην απόφαση της διάσκεψης, που συνεχίζει: «Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα».

Σ' αυτή τη βάση, προσθέτει η Κίνηση του Φώτη Κουβέλη, «η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική. Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Συνεπώς, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΚΙΕΑ «η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.