Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η BMW κατασκεύασε μοτοσικλέτα που οδηγείται χωρίς κράνος... με ασφάλεια! [εικόνες]


Η «μοτοσικλέτα του μέλλοντος» σύμφωνα με την BMW, θα είναι τόσο ασφαλής ώστε οι αναβάτες θα μπορούν να κάνουν βόλτα ακόμη και χωρίς κράνος και ποτέ δεν θα πέφτουν!...



Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το Motorrad Vision Next 100, ένα κομψό μοντέλο αυτοεξισορρόπησης στο πλαίσιο των εορτασμών της εταιρείας για τα 100 χρόνια της.

bmwfutmo2
Σύμφωνα με την Daily Mail, το μοντέλο θα έχει μηδενικές εκπομπές και τροχούς αυτοεξισορρόπησης οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ώστε η μοτοσικλέτα να στέκεται μόνη της όρθια ακόμη και όταν είναι σταματημένη. Αυτό θα δημιουργεί μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια για τους αναβάτες. «Αυτό το σύστημα αυτοεξισορρόπησης θα βοηθήσει στην προστασία του αναβάτη ανά πάσα στιγμή. Κάθε καθυστερημένη αντίδραση από τον οδηγό θα δώσει το έναυσμα ώστε το όχημα να ισορροπήσει μόνο του» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας στο τμήμα του σχεδιασμού.

bmwfutmo3

Σύμφωνα επιπλέον με την εταιρεία, γυρίζοντας το τιμόνι της μηχανής ρυθμίζεται αυτόματα το σύνολο του πλαισίου, ώστε να γίνει με ασφάλεια η αλλαγή της κατεύθυνσής της χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια ο χειριστής να την κρατήσει όρθια. Τα συστήματα εξισορρόπησης θα εξασφαλίσoυν μια ιδιαίτερα ευέλικτη και δυναμική οδηγική εμπειρία με ακόμα ελαφρύτερο χειρισμό, λένε οι ειδικοί.

bmwfutmo4

Και η εμφάνισή της πάντως, εκτός από τη λειτουργικότητά της θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ο αναβάτης, επιπλέον, μπορεί να αλληλεπιδράσει με το ποδήλατο μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά δεδομένων, που καλύπτουν όλο το πεδίο του χρήστη της όρασης. Ο αναβάτης, επιπλέον θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με τη μηχανή του μέσα από ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών, που θα καλύπτουν όλο το πεδίο της όρασης του χρήστη.

Το πρωτότυπο όχημα πάντως δεν αναμένεται να γίνει πραγματικότητα τουλάχιστον πριν από το 2030.

bmwfutmo5
bmwfutmo6 bmwfutmo7 bmwfutmo8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.