Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Le Figaro: Εμβρόντητος ο Ολάντ από το τηλεφώνημα Πούτιν για τις δραχμές του Τσίπρα


Άφωνος έμεινε σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο Φρανσουά Ολάντ όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν με το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος τον ενημέρωσε για το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία....



Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της σελίδας 512 του βιβλίου «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», για το μυστηριώδες τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 6 Ιουλίου, ένα 24ωρο μετά τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα, η Le Figaro αναφέρει:

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τη Ρωσία αν μπορεί να τυπώσει δραχμές, διότι στην Ελλάδα δεν έχουν πια εκτυπωτή να το κάνουν. Μετά τη συζήτηση, ο Φρανσουά Ολάντ, έμεινε άφωνος. Αναρωτιέται το λόγο για το οποίο δέχτηκε αυτό το τηλεφώνημα από το Κρεμλίνο, όμως τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται τόσο γι' αυτό. Ανακαλύπτουν ότι ο πρωθυπουργός τους ήταν αποφασισμένος να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη, με τη βοήθεια της Μόσχας, ενώ ο λαός παραμένει προσηλωμένος στο ενιαίο νόμισμα. Κάπως έτσι διαβάζει κανείς στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ότι ο Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα».

«Πρόκειται για ένα παιχνίδι πόκερ που ξεκίνησε ανάμεσα στην Αθήνα, τη Μόσχα και το Παρίσι» καταλήγει στο σχόλιό της η γαλλική εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.