Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Εκτινάχθηκαν τα έσοδα της Nintedo λόγω Pokemon


Η Nintendo κατέγραψε απότομη ετήσια άνοδο στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καθώς η πρόσφατη πώληση του μεριδίου ελέγχου που κατείχε στην ομάδα μπέιζμπολ Seattle Mariners αντιστάθμισε τις δυσκολίες από την κονσόλα videogames...



Η εταιρία με έδρα στο Κιότο γνωστοποίησε πως τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν σε 62,8 δισ. γεν (603 εκατ. δολάρια) στο τρίμηνο, από 3,2 δισ. γεν το ίδιο διάστημα πέρυσι, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε ένα έκτακτο έσοδο από την πώληση μεριδίου πλειοψηφίας στην First Avenue Entertainment που διαχειρίζεται τους Mariners.

Το Pokémon Go που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο επίσης ενίσχυσε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο λήγει το Μάρτιο.

Η εταιρία διευκρίνισε πως τα έσοδα από επενδύσεις σε θυγατρικές εταιρίες, περιλαμβανομένης της Pokémon Co, ανήλθαν σε 12 δισ. γεν, αναφέρει το MarketWatch.

Πάντως, η Nintendo εμφάνισε λειτουργική ζημιά 812 εκατ. γεν, έναντι λειτουργικών κερδών 7,8 δισ. γεν πέρυσι, καθώς η εμβληματική της κονσόλα Wii U δεν κατάφερε να γίνει δημοφιλής στους καταναλωτές. Η εταιρία ελπίζει να αναβιώσει τις πωλήσεις με την επόμενη πλατφόρμα της, η οποία ονομάζεται Switch και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το Μάρτιο.

Για το οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο, η Nintendo αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 50 δισ. γεν και λειτουργικά κέρδη 30 δισ., από έσοδα ύψους 470 δισ. γεν. Σύμφωνα με προηγούμενη εκτίμηση, προέβλεπε καθαρά κέρδη 35 δισ., λειτουργικά κέρδη 45 δισ. και έσοδα 500 δισ. γεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.