Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Νέες αποκαλύψεις Wikileaks για την Χίλαρι


Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε από ηλεκτρονική υποκλοπή των WikiLeaks γνωστοποιεί ότι η Νίρα Τάντεν, που δραστηριοποιείται στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών, υποστήριξε ότι οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της Κλίντον δε γνωστοποίησαν τη χρήση...




ιδιωτικού διαμετακομιστή από την ίδια, καθώς “ήθελαν να το αφήσουν να περάσει έτσι,” σχολιάζει το CNN.

Η Τάντεν, πρόεδρος της φιλελεύθερης “δεξαμενής σκέψης” (Center for American Progress) έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρόεδρο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα το Μάρτιο του 2015, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την περίοδο εκείνη, είχε μόλις αποκαλυφθεί ότι στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, η Κλίντον χρησιμοποιούσε ιδιωτικό διαμετακομιστή για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της. “Γιατί δεν το δημοσιοποίησαν πριν από 18 μήνες; Δεν έχει νόημα,” έγραφε η Τάντεν στον Ποντέστα, αναφερόμενη στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

Η Τάντεν, αναφέρθηκε επίσης, στη Σέριλ Μιλς, μία από τις υψηλόβαθμες συμβούλους της Κλίντον την περίοδο εκείνη, γράφοντας σ' ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα: “Αυτό είναι ειδικά για τη Σέριλ. Γνωρίζω ότι τη συμπαθείτε, αλλά αυτά τα πράγματα είναι σαν την “Αχίλλειο πτέρνα” της ή σαν τον κρυπτονίτη. Γιατί δεν το δημοσιοποίησαν πριν από 18 μήνες; Δεν έχει νόημα.”

Ο Ποντέστα φαίνεται να απάντησε στο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα με μία λέξη: “Απίστευτο.”

Ένας από τους βοηθούς της Κλίντον τόνιζε σ' ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο επίσης, έχει υποκλαπεί: “Είναι αναγκαίο να “ξεκαθαρίσουμε” την απάντηση του Ομπάμα στο ζήτημα του προσωπικού διαμετακομιστή. “Νομίζω ότι ξέρουμε την απάντηση. Ήθελαν να το αφήσουν να περάσει έτσι,” έγραφε η Τάντεν σε ένα άλλο μήνυμα.

Ούτε η Τάντεν, αλλά ούτε και η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον ανταποκρίθηκαν σε αίτημα σχολιασμού των αποκαλύψεων, σημειώνει το CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.