Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γερμανικό NTV: Καταρρέει το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα


«Το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πριν την κατάρρευση», είναι ο τίτλος άρθρου του γερμανικού δικτύου «NTV» που σχολιάζει την έκθεση-σοκ για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία...



«Είναι ένας φαύλος κύκλος: Λόγω της οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν μπορούν να καταβάλουν τις συνταξιοδοτικές εισφορές. Αυτός με τη σειρά του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει υπό έλεγχο τα οικονομικά της», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν συνταξιοδοτικές εισφορές τους στην Ελλάδα. Τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανήλθαν σχεδόν στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο.

Αυτό ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ. Το υψηλό έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων είναι ένας από τους λόγους που οι μεταρρυθμίσεις απαιτούνται άμεσα… Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των Αθηνών μπορεί να ελπίζει σε νέα στήριξη από τους πιστωτές της», υπογραμμίζει το επίμαχο άρθρο.

«Η καταχρεωμένη χώρα θα λάβει νέα δάνεια συνολικού ύψους 2.8 δισεκατομμυρίων ευρώ αφού έχει πραγματοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις», καταλήγει το γερμανικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.