Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Μειώνεται το κατώτατο όριο συναλλαγών για αγορές «tax free» από τα 120 στα 50 ευρώ


Προχωρά άμεσα η μείωση του κατώτατου ορίου συναλλαγών για αγορές «tax free» από τα 120 στα 50 ευρώ, ώστε να βρίσκεται πολύ κοντά...


 στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η γενική διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.
Ο κ. Γ. Πιτσιλής, υπογράμμισε: «με ορίζοντα πλήρους εφαρμογής το 2020, ο Κώδικας έρχεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου διεθνούς εμπορίου και των οικονομικών παραγόντων που εμπλέκονται σε αυτό, οι οποίες συνίστανται στην ταχύτητα και απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση και καλύτερη στόχευση των ελέγχων, την ενεργότερη συμμετοχή των εξουσιοδοτημένων οικονομικών φορέων στις διαδικασίες, τη μείωση του κόστους τελωνισμού και των εγγυήσεων και σύντομα στο περιβάλλον χωρίς χαρτί, με πλήρη ανάπτυξη των εφαρμογών πληροφορικής» και συμπλήρωσε λέγοντας πως, « τα ανωτέρω είναι μέρος ενός ευρύτερου επανασχεδιασμού των στόχων και του έργου της Γ.Γ.Δ.Ε., η οποία από τις αρχές του έτους μεταβαίνει σε νέο σχήμα και θα είναι Ανεξάρτητη. Στο επιχειρησιακό Σχέδιο της Γ.Γ.Δ.Ε. που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες διατυπώνουμε αναλυτικά τους επιχειρησιακούς στόχους μας και το έργο που φιλοδοξούμε να παραχθεί.
Συνοπτικά, θα ήθελα, να αναφέρω τους εξής στόχους:
α. διευκόλυνση εμπορίου (σύσταση Επιτροπής Διευκόλυνσης του Εμπορίου, δημιουργία Ενιαίας Ηλεκτρονικής Θυρίδας, ενίσχυση εμπορίου σε τουριστικές περιοχές, καθώς προχωρά άμεσα η μείωση του κατώτατου ορίου συναλλαγών για αγορές «tax free» από τα 120 στα 50 ευρώ, ώστε να βρίσκεται πολύ κοντά στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.),

β. πάταξη λαθρεμπορίου (δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου, προμήθεια 10 x-ray scanners, καθώς την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εταιρειών, που ενδιαφέρονται για το διαγωνισμό τοποθέτησής τους, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες δίωξης κ. ά), γ. πάταξη φοροδιαφυγής. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε τη νέα διαδικασία συλλογής πληροφοριών στους τελωνειακούς σταθμούς της χώρας, καθώς η αρχή έγινε στον Προμαχώνα, όπου μεικτά κλιμάκια τελωνειακών και εφοριακών υπαλλήλων ξεκίνησαν, σε δειγματοληπτική βάση τη λήψη αντιγράφου παραστατικού διακίνησης προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.