Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μια ζωή προδότης: Όταν ο Κουβέλης έσπαγε στα "δύο" τον ΣΥΡΙΖΑ [video]


Δεν είναι μόνο η προδοσία που έκανε κατά της Ελλάδας ο Φώτης Κουβέλης όταν τον Δεκέμβριο του 2014 αρνήθηκε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά...



Ανήμερα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική και πολιτική σημασία να θυμηθούμε τι έκανε ο… «Μέσι» της πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, 10 χρόνια πριν, στο προηγούμενο συνέδριο του (τότε) Συνασπισμού.

Δείτε τη σκηνή με τον Φώτη Κουβέλη να καλεί τους μισούς συνέδρους να αποχωρήσουν από τη διαδικασία και το τι ακολούθησε:



Ήταν 7 Ιουνίου του 2010 όταν ο Φώτης Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου του Συνασπισμού και ουσιαστικά ανήγγειλε την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας.

Μάλιστα, μόλις κατέβηκε από το βήμα αποχώρησε μαζί με τους συνέδρους που τον στήριζαν. Τότε μιλούσε για παρακμή και αριστερισμό… Σήμερα, ο Φώτης Κουβέλης είναι έτοιμος να επιστρέψει με ταπεινωτικό τρόπο και πρώτο σταθμό το συνέδριο και δεύτερο σταθμό ενδεχομένως τον ανασχηματισμό.

Η δήλωση του κ. Κουβέλη εκεινη την μέρα του Ιούνη ήταν: «Υποστηρίξαμε σταθερά και προσπαθήσαμε να σας πείσουμε ότι η επιμονή στη διατήρηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία, μας καθηλώνει και μας οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία. Εξ’ άλλου, ο αριστερισμός που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλαίσιο πολιτικής ασφυξίας για τη σύγχρονη, ανανεωτική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε.

Ζητήσαμε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρήσαμε ως ζήτημα κορυφαίας σημασίας και σας δηλώσαμε με ειλικρίνεια και ευθύνη ότι για την Ανανεωτική Πτέρυγα, η απόφαση του Συνεδρίου σε αυτό το θέμα έχει οριακά χαρακτηριστικά. Δεν σας πείσαμε.

Σεβόμαστε τις επιλογές σας και σας καλούμε να σεβαστείτε και εσείς τις δικές μας. Δεν θα μετάσχουμε στην ευθύνη υλοποίησης μιας απόφασης και κατεύθυνσης που δεν την πιστεύουμε, δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για τα νέα όργανα του κόμματος, δεν θα μετέχουμε σε αυτά και δεν θα πάρουμε μέρος στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.