Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Επελαύνουν οι Ιρακινοί. Η Μοσούλη αλώθηκε - Σφαγιασμός Τζιχαντιστών [videos]


Επέλαση των Ιρακινών, σφαγιάζουν εκατοντάδες Τζιχαντιστές. Δείτε εικόνες από την μεγάλη επιχείρηση τραβηγμένες με drone...
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, ο ιρακινός στρατός εισήλθε στο τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Γουίσαμ Αράτζι στο πρακτορείο Reuters ο ιρακινός στρατός «εισήλθε στη Μοσούλη», διευκρινίζοντας πως διεξάγονται μάχες στην περιοχή Αλ Καραμά.

Την ίδια στιγμή, ο στρατηγός Αράτζι μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa δήλωσε πως τα στρατεύματα εισήλθαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μέσω της περιοχής Γκατζάλι, ανατολικά της «πρωτεύουσας» του χαλιφάτου.

Επιπλέον, το ιταλικό πρακτορείο επισημαίνει πως οι τζιχαντιστές άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 300 νεκρούς.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του συμβουλίου της Νινευής, το Ισλαμικό Κράτος «κατέσφαξε 300 αμάχους βόρεια της Μοσούλης, κατηγορώντας τους για συνεργασία με τις εχθρικές δυνάμεις».

Παράλληλα, περίπου 50 είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που εκτελέστηκαν καθώς επιχείρησαν να φύγουν από την περιοχή, σύμφωνα με το Al Sumaria News.Οι ειδικοί, ωστόσο, εκτιμούν πως οι εναπομείναντες 5.000 τζιχαντιστές θα «απαντήσουν» στον ιρακινό στρατό, με τον επικεφαλής της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να έχει δώσει εντολή στους ακολούθους τους να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν πως η μάχη στην περιοχή Αλ Καραμά δεν θα είναι εύκολη, καθώς με την είσοδο του ιρακινού στρατού ξεκινάει μία νέα φάση στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Independent οι συγκρούσεις ενδέχεται να διαρκέσουν για μήνες.

«Η μάχη της Μοσούλης δεν θα είναι πικνίκ», είπε ο Χαντί αλ-Αμίρι, επικεφαλής της οργάνωσης Μπαντού, ομάδας σιιτών που πολεμούν στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων και των Κούρδων Πεσμεργκά.

«Είμαστε προετοιμασμένοι η μάχη της Μοσούλης να διαρκέσει μήνες», πρόσθεσε ο αλ-Αμίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.