Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Λαθροδιακινητής κρυβόταν 10 ημέρες στα βουνά των Αντικυθήρων


Σενάριο βγαλμένο από ταινία επιβίωσης θυμίζει η προσπάθεια δύο Ουκρανών λαθροδιακινητών να αποφύγουν την σύλληψη από αστυνομικούς των Αντικυθήρων...


Οι δύο άνδρες μετά το ναυάγιο του σκάφους τους, που μετέφερε 66 Πακιστανούς υπηκόους από την Τουρκία στην Ιταλία, οι οποίοι συνελήφθησαν, αλλά βούλιαξε ανοιχτά του νησιού, στις 31 Οκτωβρίου, βρήκαν καταφύγιο σε απόκρημνα σημεία του νησιού, έμεναν σε σπηλιές και ακατοίκητα σπίτια και έτρωγαν σνακ για να επιβιώσουν.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, το πρωί της Πέμπτης στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους από αστυνομικούς και κυνηγούς που γνώριζαν τα δύσβατα μονοπάτια.
Μετά από πολύωρες αναζητήσεις εντόπισαν στην περιοχή Κοτσανεβιά μια σόλα και ίχνη από πατημασιές. Ακουλουθώντας το μονοπάτι και κάνοντας χρήση επιχειρησιακών φακών, ένας έμπειρος αστυνομικός εντόπισε την κίνηση ενός ατόμου ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει πηδώντας από βράχο σε βράχο με άμεσο κίνδυνο για την ζωή του.
Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και λίγη ώρα αργότερα και με την βοήθεια ενός πολίτη, ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 20 ετών.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν μέχρι αυτή την στιγμή τις προσπάθειές για τον εντοπισμό ενός ακόμη λαθροδιακινητή.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στα Αντικύθηρα ζητούν την πολιτεία να τους στηρίξει εμπράκτως, ενώ δεδομένη θεωρείται η ανάγκη ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος.
Παράλληλα επισημαίνουν την ανάγκη, το λιμενικό να πραγματοποιεί συχνότερες περιπολίες καθώς οι λαθροδιακινητές αυξάνουν τα δρομολόγιά τους από την εκεί θαλάσσια οδό προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.