Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Απερίγραπτος Παππάς - Επιμένει για 4 κανάλια και λουκέτα! [video]


Την επιμονή της κυβέρνησης στον αριθμό των 4 τηλεοπτικών σταθμών εξέφρασε και πάλι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς...



«Δεν έχει υπάρξει απόφαση που να μας αναγκάζει να το αλλάξουμε αυτό» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του «Εpsilon» και πρόσθεσε: «Η πολιτική άποψη ήταν σαφής, υποστηρίχθηκε τεκμηριωμένα, εξακολουθεί να ισχύει».

Οταν ρωτήθηκε αν το ΣτΕ λέει ότι τον αριθμό πρέπει να τον κρίνει το ΕΣΡ ο κ. Παππάς απάντησε: «Δεν το ξέρω, δεν έχω την απόφαση του ΣτΕ».

Ωστόσο, προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να δεχθεί το ΕΣΡ όταν συγκροτηθεί να έχει σύμφωνη γνώμη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Ν. Παππάς όταν ρωτήθηκε αν έκανε λάθη, απάντησε πως «κάναμε λάθη, δεν διαγνώσαμε πολύ γρήγορα την πρόθεση της ΝΔ να σαμποτάρει σε όλες τις φάσεις την διαδικασία αδειοδότησης».

Ο υπ. Επικρατείας πάντως διαβεβαίωσε ότι «η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στις επιταγές του ΣτΕ. «Η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ, οι αποφάσεις του οποίου δεσμεύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είτε μας αρέσουν είτε όχι» είπε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κατάργηση του νόμου, ο υπ. Επικρατείας υποστήριξε ότι εάν καταργηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία, δημιουργούνται αξιώσεις αυτομάτως από τους υπερθεματιστές και πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταθέσει. Σημείωσε ωστόσο ότι «το επιχείρημα της κατάργησης νόμου δεν ακούγεται όσο πριν».

Υποστήριξε δε ότι «είμαστε σε τροχιά συγκλίσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ»

και χαιρέτισε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ.

Για την περίφημη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη, το βράδυ της απόφασης του ΣτΕ σχολίασε ότι η κυρία Γεροβασίλη δεν είναι βουλευτής Αρτας, είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Εχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, η κυρία Γεροβασίλη έκανε μια δήλωση, την δήλωση που έπρεπε να είναι».

Αναφορικά με την πρόθεσή του να αναστείλει τον νόμο-γέφυρα ο Ν. Παππάς είπε πως ως υπουργός θα παρανομήσει αν δεν προχωρήσει σε ρύθμιση του νομοθετικού κενού που αφήνει η απόφαση του ΣτΕ. Σχολίασε δε ως προς την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι είχε δύο αποτελέσματα.

Το πρώτο – το οποιο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «άδικο» – ότι πρέπει να μεταβιβαστούν πόροι από το Δημόσιο Ταμείο και προορίζοντας σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη σε λογαριασμους επιχειρηματιών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το δεύτερο ότι δημιουργεί νομικό κενό καθώς, όπως είπε, το ίδιο το ΣτΕ το 2010 είχε αποφασίσει ότι αντίκειται στο σύνταγμα η συνέχιση λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια.

Τέλος, ως προς τον ανασχηματισμό αρκέστηκε να απαντήσει: Δεν επιβεβαιώνω, δεν διαψεύδω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.