Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΓΚΑΛΟΠ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Αυτοδυναμία της ΝΔ και πεντακομματική Βουλή! [πίνακες]


Καμένος από χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, που φλερτάρει με ποσοστά του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, και ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων να εξαφανίζονται από τον πολιτικό χάρτη!....Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue δίνει διαφορά 24 ποσοστιαίων μονάδων στην Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της εταιρείας, η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής συγκεντρώνει 42% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην μέτρηση αυτή η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30%.
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2% και λοιπά κόμματα 7,5%.

Πρόθεση με αναγωγή
Με βάση την τηλεφωνική έρευνα της Public Issue στην εκτίμηση πολιτική επιρροής με αναγωγή προκύπτουν τα εξής:
 • ΝΔ: 38,5-45,5%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 15-21%
 • ΧΑ: 6,5-9,5%
 • Δημοκρατική Συμπατάραξη: 6-10%
 • ΚΚΕ: 5,5-9,5%
 • Ποτάμι: 1,5-3,5%
 • ΑΝΕΛ: 1-3%
 • Ενωση Κεντρώων: 1-3%
 • Πλεύση Ελευθερίας: 1,5-3,5%

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός
Ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός προκρίνεται από την κοινή γνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%. Με 21% ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας ενώ «κανείς από τους δύο» απαντά το 35%.

Δημοτικότητα
Την μεγαλύτερη δημοτικότητα απολαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έρχεται πρώτος στη σχετική ερώτηση με 47 θετικές κρίσεις και 51 αρνητικές.
Ακολουθεί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με 39 θετικές και 58 αρνητικές και έπονται: Δ. Κουτσούμπας, Στ. Θεοδωράκης, Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, Πάνος Καμμένος και Ν. Μιχαλολιάκος. Ο Πρωθυπουργός έχει 77 αρνητικές κρίσεις και μόλις 22 θετικές.

Καλύτερη κυβέρνηση
Ενδιαφέρον έχει και το συμπέρασμα ποια κυβέρνηση προτιμά η κοινή γνώμη. Το 34% θέλει μια κυβέρνηση ΝΔ, μόλις το 13% θέλει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ 51% απαντά «καμία» από τις δύο.
Η Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα διεξήχθη χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 20-27/10/2016.

1 σχόλιο:

 1. Υπάρχει έστω και ένας,εκτός απο εσάς ,που να πιστεύει αυτές τις "δημοσκοπήσεις" άραγε? Δεν κάνατε ουτε τον κόπο να κάνετε μια απλή πρόσθεση για να δείτε ότο το σύνολο βγαίνει 129,7%.Τόση αγωνία έχετε να ξανάφερε τε αυτους που 40χρονια έτρωγαν με 10 κουτάλια ο καθένας τους και τώρα την πληρώνει ο κοσμακις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.