Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Μέσα σε 90 λεπτά, οι δικαστές αποφάσισαν ισόβια για τον δολοφόνο της Τζο Κοξ


Θα σαπίσει για πάντα στην φυλακή...



Ο άνδρας που δολοφόνησε τη Βρετανίδα βουλευτή Τζο Κοξ μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης και του γνωστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη φυλακή.

Ο Τόμας Μέιρ, 53 ετών, πυροβόλησε την Κοξ τρεις φορές και τη μαχαίρωσε επανειλημμένα καθώς η 41 ετών μητέρα δύο μικρών παιδιών έφθανε σε μια βιβλιοθήκη για μια συνάντηση με κατοίκους στην πόλη Μπρίστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία.

Οι ένορκοι στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι άκουσαν ότι στη διάρκεια της επίθεσης είχε φωνάξει κάτι σαν «Κρατήστε τη Βρετανία ανεξάρτητη» και «πρώτα η Βρετανία». Χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να καταδικάσουν τον Μέιρ, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι απέρριψε ένα αίτημα του Μέιρ να μιλήσει μετά την ετυμηγορία και του είπε: «Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.