Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Στο 9% η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ουγγαρία!


Και στην Ελλάδα έχουμε τον Αλέξη να επιμένει να "φορολογήσει τον πλούτο" που εξαφάνισε...





Το πιο χαμηλό φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις θα έχει από τον επόμενο χρόνο η Ουγγαρία. Ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 9% και θα είναι ενιαίος για όλες τις εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κύκλου εργασιών τους.

Υπό το σημερινό καθεστώς η Ουγγαρία φορολογεί τις επιχειρήσεις με δύο συντελεστές. Έναν χαμηλό 10% για κέρδη έως 500 εκατομμύρια φόριντ (περίπου 1,6 εκατ. ευρώ) κι έναν υψηλό, της τάξης του 19%, για κέρδη πάνω από αυτό το επίπεδο.

Δεν είναι ακόμα γνωστό ποια ακριβώς θα είναι η επίδραση της μεταρρύθμισης στο φορολογικό κόστος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ουγγαρία, με δεδομένο ότι ο κώδικας ήδη προβλέπει διάφορες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η υιοθέτηση ενός ενιαίου μονοψήφιου συντελεστή αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, κατόπιν πρότασης του υπουργείου Οικονομικών και σε συνεννόηση με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.