Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Έκπληκτα τα αυστριακά ΜΜΕ με τον φιλελληνισμό και την στήριξη Ομπάμα στην Αθήνα


«Ευχάριστη έκπληξη για τους οικοδεσπότες του, ήταν ο σχεδόν ενθουσιώδης φιλελληνισμός του Μπαράκ Ομπάμα και η ανεπιφύλακτη υποστήριξή του προς την Αθήνα στο ζήτημα του χρέους», τονίζει η συντηρητική «Ντι Πρέσε»...Σύμφωνα με την «Ντι Πρέσε» που κυκλοφόρησε με τίτλο: «Το τελευταίο μήνυμα του Ομπάμα προς την Ευρώπη», ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε την Ελλάδα, ως σταθμό της τελευταίας επίσκεψής του στην Ευρώπη, για να εκφωνήσει από την Αθήνα, από το πλήρες συμβολισμού αυτό Λίκνο της Δημοκρατίας, μία ομιλία - παρακαταθήκη για τη δύναμη της δημοκρατικής τάξης.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει η εφημερίδα στις θέσεις που ανέπτυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σχέση με την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, όπως: «η λιτότητα μόνον δεν φέρνει καμία ανάπτυξη», ή ότι «η Ελλάδα έκανε σκληρές, αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ή ότι «ο κόσμος δεν αναγνωρίζει επαρκώς το πόσο υπέφερε γι’ αυτό η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια», ή ακόμη πως «θα πρέπει κανείς να βοηθήσει τώρα τη χώρα στο ζήτημα του χρέους, για να δοθεί μία προοπτική για το μέλλον στους απογοητευμένους νέους».

Παρατίθενται επίσης, οι τοποθετήσεις που έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη διάρκεια της προχθεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου, σε σχέση με την τήρηση από την Ελλάδα των δεσμεύσεων της στους διάφορους τομείς και στην παρατήρησή του πως τώρα είναι καιρός να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας τις υποσχέσεις τους του περασμένου Μαΐου, ως προς τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Στο δημοσίευμα, υπάρχουν αναφορές, στη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου.

Παραπομπές γίνονται επίσης, στο επίσημο δείπνο, στην επίσκεψή του Μπαράκ Ομπάμα «με ιδιαίτερη διάθεση» το πρωί της Τετάρτης στην Ακρόπολη, «όπου εκπλήρωσε ένα όνειρο των νεανικών του χρόνων», αλλά και στην αναμενόμενη με αγωνία, ομιλία του, από την οποία υπάρχουν πολλές επισημάνσεις στο δημοσίευμα της «Ντι Πρέσε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.