Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Ελλάδα βλέπει τα κρουαζιερόπλοια να περνούν


Η ενίσχυση της παρουσίας κρουαζιερόπλοιων τελευταίας τεχνολογίας στη Μεσόγειο στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα και για την Ελλάδα...



«Η Μεσόγειος ελπίζουμε να διατηρήσει το ενδιαφέρον των πελατών λόγω των ιστορικών μνημείων, κουλτούρας, αλλά και το ευχάριστο κλίμα με τις καταγάλανες θάλασσες, αλλά θα πρέπει να υποστηριχθεί ο κλάδος του θαλασσίου τουρισμού με κάθε τρόπο για να περάσουμε όσο είναι δυνατόν ανώδυνα τα επόμενα δύσκολα χρόνια λόγω των γεγονότων που μας περιβάλλουν» επισημαίνουν κύκλοι του κλάδου. Όλοι ελπίζουν σε αναστροφή του κλίματος για την ανατολική Μεσόγειο.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ και αφορά τα ελληνικά λιμάνια, έως τώρα η εταιρεία AIDA που δραστηριοποιήθηκε το 2016 με ένα πλοίο ακύρωσε τις κρουαζιέρες για το 2017 και την ακολούθησαν άλλες εταιρείες όπως είναι η Wind Star και η Norwegian Cruise Line. Επίσης μειώνουν τις προσεγγίσεις τους εταιρείες –κολοσσοί, όπως η Celebrity και η Royal Caribbean Cruise. Η μόνη η εταιρεία που θα διατηρήσει τη θέση της στην Ελλάδα, ίσως και την ενδυναμώσει είναι η MSC cruises.

Ο τομέας της κρουαζιέρας αυξάνεται διεθνώς κάθε χρόνο, σε ένα ποσοστό 5%-7% και για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επιβάτες, οι εταιρείες έχουν προβεί σε παραγγελίες 50 νέων κρουαζιεροπλοίων μέχρι το έτος 2020, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την διαθέσιμη χωρητικότητα κατά περίπου 180.000 κρεβάτια.

*του Μηνά Τσαμόπουλου/newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.