Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η Μέρκελ και πάλι υποψήφια Καγκελάριος


Εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι στις ομοσπονδιακές εκλογικές του επόμενου φθινοπώρου η Angela Merkel, όπως δήλωσε στο CNN ο Norbert Röttgen, ανώτερο στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματός της...



Η κ. Merkel θα διεκδικεί την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία.

Ο κ. Röttgen είχε υπηρετήσει ως υπουργός Περιβάλλοντος στην δεύτερη κυβέρνηση Merkel.

Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αμφιβολίες για το κατά πόσον η κ. Merkel θα έθετε νέα υποψηφιότητα για την καγκελαρία, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει η πολιτική ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησε απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρυσι.

Συνολικά 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισρεύσει στη Γερμανία την τελευταία διετία, γεγονός που έχει ενισχύσει σημαντικά το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σε σειρά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων σε γερμανικά κρατίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.