Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σύλληψη ιερέα με κειμήλια μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και σφαίρες


Σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-Greece σε έρευνα των αστυνομικών στο ιστορικό μοναστήρι, βρήκαν ιερά κειμήλια μεγάλης αξίας αλλά και σφαίρες από καλάσνικοφ! Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει και εμπλοκή πολιτικού...



στην υπόθεση, ο οποίος κατηγορείται από το περιβάλον του ιερέα ότι έχει μεσολαβήσει, μέσω ανώτερου κληρικού!

Την είδηση επιβεβαιώνει και το έγκριτο για εκκλησιασικά θέματα, orthodoxia.info, το οποίο αναφέρει ότι στο κελί της Ασφάλειας Χανίων βρίσκεται ιερομόναχος ιστορικής μονής της πόλεως ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες σε βάρος του για κατοχή κειμηλίων και άλλων αντικειμένων αξίας.

Οι άνδρες της Ασφάλειας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου έρευνα στο κελί του κληρικού στο μοναστήρι όπου εντόπισαν αντικείμενα σημαντικής αξίας.

Ο ιερομόναχος συνελήφθη και κρατείται από την Αστυνομία. Την Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση φέρεται να ενημέρωσε τις αρχές ο μητροπολίτης Κυδωνίας Δαμασκηνός ο οποίος εκτελεί χρέη ηγουμενεύοντος στην ιερά μονή. Ο μητροπολίτης κατέθεσε ένορκη κατάθεση στην Αστυνομία ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Η πλευρά της Μονής αρνείται μέχρι στιγμής να σχολιάσει το παραμικρό για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.