Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ηγετική επανεμφάνιση Σαμαρά στην Θράκη [video]


"Η Αριστερά έχει πια ηττηθεί, παντού! Τα κράτη τύπου «Μαδούρο» καταρρέουν, επίσης…Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ να γίνει κράτος-Μαδούρο"...



Βέβαιος ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα μπορεί να μπει σε δρόμους ευημερίας με την Νέα Δημοκρατία και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναφέρει τη χώρα εκεί που ήταν στα τέλη του 2014 εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην Ξάνθη σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο κ. Σαμαράς «ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Και να την πάει πολύ πιο πέρα…

Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο! Όσο δεν το έκανε κανείς… Και το κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας.

Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ!». Ο Τσίπρας είπε, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν και έχει δίκιο ο Κυριάκος που επιμένει.

Η κατάρρευση της πολιτικής Τσίπρα, τόνισε ο πρών πρωθυπουργός, «φέρνει το αναπόφευκτο τέλος της κυβέρνησής του, πολύ σύντομα. Και η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να σηκώσει ξανά κεφάλι, Να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την κρίση της, να μπει στην ανάπτυξη, να τρέξει με πρωτόγνωρους ρυθμούς να βρει τον εαυτό της, να μπει σε δρόμους ευημερίας. Και σύντομα μάλιστα. Πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι φαντάζονται πολλοί».

Ο κ. Σαμαράς έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική της δικής του κυβέρνησης λέγοντας πως η εξέλιξη δικαίωσε τα όσα έγιναν τότε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Την περίοδο 2012-14, αποδείξαμε πως μπορούμε! Το αποδείξαμε στους εαυτούς μας, και κερδίσαμε αξιοπιστία, μέσα κι έξω από την Ελλάδα!

Ό,τι ακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια – τα ψέματα, ο λαϊκισμός, η εξαπάτηση του λαού – δεν μειώνει αυτά που ήδη καταφέραμε προηγουμένως. Ούτε αλλάζει τη «μεγάλη εικόνα»… Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε ξανά!

Ο Τσίπρας ήλθε τάζοντας «ελπίδα» κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Ήλθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια… Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο! Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο…

Ήλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ήλθε καμαρώνοντας ότι… «θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές». Αλλά τελικά βαράει τους… Έλληνες και τον χορεύουν οι αγορές!

Ύστερα παραδέχθηκε πως… «δεν τα είχε υπολογίσει καλά», ότι δεν ήξερε τι γίνεται στην πραγματικότητα, κι ότι είχε ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες! Και γι’ αυτό σύρθηκε σε ταπεινωτική ήττα για την Οικονομία μας.

Εκείνος είχε, λοιπόν, «αυταπάτες»…Ναι, αλλά εμείς δεν είχαμε! Και τον προειδοποιούσαμε ότι μας πάει στα βράχια… Ότι μας πάει σε capital controls… Τον προειδοποιούσαμε ότι πάει σε νέο, χειρότερο μνημόνιο. Που ήταν αχρείαστο… Ότι πάει σε νέο κύκλο λιτότητας. Που κι αυτή ήταν αχρείαστη!

Και τώρα μας δικαιολογήθηκε, ότι είχε, λέει, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες … Ε λοιπόν, ακόμα και τώρα, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες συνεχίζει να έχει!»

«Η Αριστερά έχει πια ηττηθεί, παντού! Τα κράτη τύπου «Μαδούρο» καταρρέουν, επίσης…Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ να γίνει κράτος-Μαδούρο! Οι ακραίες ιδεοληψίες του κρατισμού και της «πολιτικής ορθότητας», γκρεμίζονται σήμερα παντού! Όλα αυτά ταυτίστηκαν με τυραννίες ή οδηγούν σε τυραννία.

Αλλάζουν οι εποχές. Παντού στον κόσμο! Κι είναι καιρός να αλλάξουν και στην Ελλάδα. Ξέρετε, βασικός δείκτης ανάπτυξης Πριν ακριβώς δύο χρόνια, στα τέλη Νοεμβρίου 2014, η Τρόϊκα αναγνώρισε και επίσημα πως η Ελλάδα μπορούσε να βγει από το Μνημόνιο! Οριστικά… Μας έδιναν, μάλιστα, και «πιστοληπτική γραμμή στήριξης». Για να μπορούμε να δανειζόμαστε κανονικά, χωρίς φόβους από τις απρόβλεπτες διακυμάνσεις των αγορών.



Κι ήλθε ο Τσίπρας με το Βαρουφάκη, τα ανέτρεψαν όλα αυτά, οδήγησαν τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο, μας έφεραν στο «παρά ένα» αναγκαστικής επιστροφής στη δραχμή, τσακώθηκαν και μεταξύ τους, έδιωξε ο Τσίπρας το Βαρουφάκη, κι αναγκάστηκε να βάλει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο. Των ώρα που εμείς τη βγάζαμε οριστικά από τα μνημόνια…

Και πήρε νέο δάνειο: 86 δισεκατομμύρια. Νέο, αχρείαστο δανεισμό! Κι έτσι το χρέος μας έγινε ξανά ΜΗ βιώσιμο. Κι ο Τσίπρας… πανηγυρίζει τώρα, που έκανε το χρέος της χώρας μη βιώσιμο! Μας έβαλε λοιπόν, αχρείαστο νέο χρέος! Μας επέβαλε αχρείαστο νέο Μνημόνιο! Μας οδήγησε σε αχρείαστη νέα, σκληρότερη λιτότητα! Ματαίωσε την ανάπτυξη που ήδη είχε αρχίσει… Κι έχει το θράσος και μιλάει ακόμα…

Φίλες και φίλοι, Να τα πούμε όλα απόψε: Δεν ήταν το Μνημόνιο που οδήγησε στην σημερινή κρίση. Ήταν η κρίση που προϋπήρχε, που οδήγησε στο Μνημόνιο. Ναι αλλά από το 2012 ως το 2014, η χώρα έβγαινε από την κρίση. Και ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε κρίση…

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: Το 2012, μειώθηκε το ελληνικό χρέος κατά 105 δισεκατομμύρια! Στο τέλος του 2012, μαζί με την «επαναγορά» ομολόγων, είχαμε κόψει συνολικά το χρέος κατά 125 δισεκατομμύρια! Ήταν η μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία!



Εξωτερική πολιτική

Όμως, Φίλες και φίλοι, Δεν είναι μόνον η Οικονομία: Εμείς είχαμε ελέγξει και τα σύνορα! Είχαμε σχεδόν εκμηδενίσει την είσοδο λαθρομεταναστών και προσφύγων. Και είχαμε αρχίσει να αποκαθιστούμε την ασφάλεια του πολίτη. Ενώ τώρα σαρώνουν τη χώρα κύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων. Και έχουν γίνει ξανά ανεξέλεγκτοι οι κουκουλοφόροι που δημιουργούν «άβατα» μέσα στις πόλεις και χτυπούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν. Με τα «στραβά μάτια» της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου…

Επί των ημερών μας, αυτά όλα είχαν κοπεί! Τότε, δεν υπήρχαν προκλήσεις από γειτονικές χώρες. Ναι, δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας με την Τουρκία. Αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μαζί της. Και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε, να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν υπήρχαν τότε, τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την… Αλβανία!

Γιατί υπάρχουν σήμερα; Γιατί απλούστατα, κατάντησαν τη χώρα μας, λιγότερο αξιόπιστη και πολύ πιο αποδυναμωμένη διεθνώς! Κι αυτό το καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονες και μας προκαλούν.

Πρέπει να φύγει λοιπόν! Το ταχύτερο… Όχι μόνο γιατί μας έβαλε πιο βαθιά στην κρίση και στα μνημόνια, ενώ βγαίναμε… Πρέπει να φύγει ακόμα, γιατί κλόνισε την αξιοπιστία της χώρας, αποδυνάμωσε τη θέση και τις συμμαχίες της…

Έχει απόλυτο δίκιο, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πολύ καλά κάνει που επιμένει: Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει το συντομότερο! Γιατί όσο μένει, η ζημιά που κάνει μεγαλώνει. Κι όποιος δεν το βλέπει αυτό, δεν βλέπει τίποτε.

Δείτε κι ένα τελευταίο παράδειγμα: Σε λίγες μέρες έρχεται στην Ελλάδα ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Μπάρακ Ομπάμα. Καλά κάνει κι έρχεται. Η επίσκεψη ενός αμερικανού Προέδρου είναι κέρδος για τη χώρα. Αν μη τι άλλο, στέλνει, ένα μήνυμα στη γειτονιά. Καταλαβαινόμαστε… Ένα εθνικά, πολύ χρήσιμο μήνυμα!

Βέβαια, ας μην έχουμε κοντή μνήμη: Όσοι υποδέχονται σήμερα τον Πρόεδρο Ομπάμα, πριν κάτι χρόνια πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις εναντίον του Κλίντον, που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Και έκαιγαν και αμερικανικές σημαίες…

Τότε βέβαια, θα μας πουν το παραμύθι, ότι «είχαν αυταπάτες»… Δεν είναι έτσι! Και «αυταπάτες» να είχαν τότε, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε … «αυτ-απαταιώνες»! Κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε!!! Κι ακόμα πιο χρήσιμο βέβαια, είναι να κερδίσουμε τη στήριξη και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, που εκλέχθηκε προχθές και αναλαμβάνει σε δύο μήνες… Αλλά για προσέξτε κάτι: Τόσο ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, στο μεταναστευτικό έχουν πια πολιτική ελεγχόμενων συνόρων.

Όχι μόνο ο νοεκλεγείς Τράμπ στην Αμερική. Αλλά και ο σοσιαλιστής Ολάντ στη Γαλλία και ο πρωθυπουργός του, ο Βαλς… Και οι Γερμανοί πλέον, και οι Αυστριακοί προ πολλού… Και οι Σουηδοί και οι Δανοί και οι Βρετανοί… Τώρα πλέον και οι Αμερικανοί… Όλοι επιλέγουν να ελέγξουν αποφασιστικά σύνορά τους!

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε:

Λένε πως το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει… Μπορεί, λοιπόν, τώρα τα πράγματα να μοιάζουν πολύ δύσκολα… Πάντως, να είστε σίγουροι: Το ξημέρωμα δεν αργεί! Κι όπως μας παραγγέλνει ο μεγάλος Ελύτης: Να ’μαστε έτοιμοι κάθε στιγμή! Με «τα πανιά μας πάντα ανοιχτά και τις άγκυρες μας πάντα ανεβασμένες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.