Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Την κοπάνησε ο Αλέξης... στην Κούβα


Παρά τις προτροπές ορισμένων στενών συνεργατών του για να ακυρώσει το ταξίδι του στην Αβάνα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στην κουβανική πρωτεύουσα...



«Φωνές» από το κυβερνητικό επιτελείο προέτρεπαν τον Αλέξη Τσίπρα να μείνει στην Ελλάδα, εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός όμως δεν τις εισάκουσε και θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν ηγέτη που ενέπνευσε όχι μόνο τον κουβανικό λαό, αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε κατά την άφιξή του στην Αβάνα.

«Οι λαοί όσο μακριά και αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς μας, όσο μακριά και αν βρίσκονται», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00 (τοπική ώρα), στην Πλατεία της Επανάστασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.