Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Τελεσίγραφο Μέρκελ σε Ομπάμα για ελληνικό χρέος: Άδικος κόπος!


Με αυστηρότητα αλλά και το γνωστό της λαϊκίστικο ύφος αναφέρθηκε η Βild στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ στο ζήτημα του χρέους της χώρας μας, επικαλούμενη πληροφορίες από την Καγκελαρία...



Η Γερμανική εφημερίδα επικαλείται ως πηγή έναν έμπιστο σύμβουλο της Καγκελαρίας και με τίτλο «η επίσκεψη Ομπάμα δεν έφερε τίποτα για τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος ήλπιζε στο κούρεμα του χρέους... Το ίδιο βράδυ όμως κιόλας ήρθε η απόρριψη από το Βερολίνο». αναφέρει: «Δεν χρειάζεται να κάνει άδικο κόπο ο κύριος Ομπάμα, η απομείωση αποκλείεται και έτσι θα γίνει! Αυτό που διαδίδει ο Τσίπρας και ορισμένοι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι η συνήθης προπαγάνδα της Αθηνάς. Εάν ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό, η χώρα σε τρία χρόνια θα βρίσκεται ξανά στο τέλος , διότι σε ουσιαστικούς τομείς δεν έχει αλλάξει τίποτα», φέρεται να είπε η ίδια πηγή στην Bild.

Ο Ομπάμα επισκέπτεται από αύριο την καγκελάριο, συνεχίζει η λαϊκή συντηρητική εφημερίδα. «Εκεί ο Ομπάμα θα κάνει την τελευταία του προσπάθεια να πείσει το Βερολίνο να γίνει απομείωση του χρέους και επομένως να προβεί η Ε.Ε. σε διαγραφή των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων. Γι’ αυτό ο Ομπάμα φέρνει μαζί του τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη πέρυσι. Τώρα ο Λιού συνομιλεί με τον νυν υπουργό Οικονομικών, τον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά η απόρριψη έχει έρθει ήδη από το Βερολίνο».

Κατά την Bild, «επί του θέματος θα γίνει συζήτηση μετά το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές. Από την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) καθίσταται σαφές ότι μετά την υποχώρησή τους, λόγω της υποψηφιότητας (σ.σ. του σοσιαλδημοκράτη) Στάινμαϊερ ως κοινού υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορεί το CDU να υποχωρήσει και ως προς το θέμα της Ελλάδας. Από την αμερικανική αντιπροσωπεία λέγεται ότι ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να προωθήσει θέματα στο Βερολίνο. Είτε το ελληνικό , είτε το ουκρανικό».

Η εφημερίδα καταλήγει γράφοντας ότι «Στο πρόγραμμα του Ομπάμα στην Αθήνα υπάρχουν πάντως πολλά: Υπάρχει η μεγάλη συμβολική ομιλία, την οποία θα εκφωνήσει στο λίκνο της δημοκρατίας, την τελευταία του στο εξωτερικό». «Πρόκειται για ένα μήνυμα προς τον κόσμο», είπε Ευρωπαίος διπλωμάτης στη Bild. Δηλαδή δεν θα αφορά απαραίτητα την Ελλάδα, διότι για την σωτηρία της η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ούτε ένα σέντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.