Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Κορυφώνονται την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Ανοικτές παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι πύλες του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των...


 εορτασμών της 43ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, ώστε οι πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της 17ης Νοέμβρη.
Νωρίτερα κατέθεσαν στεφάνι, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι «εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».
«43 χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού.
Είπε ακόμη ότι υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».
Ο τριήμερος εορτασμός θα φτάσει την Πέμπτη στο αποκορύφωμά του, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 15:00.
Το ιστορικό κτήριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30 έως τις 13:00. Ως είθισται, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή ευρτασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.