Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Εμφύλιος στην οικογένεια Λεπέν και με την δικαστική... βούλα


Ο ιδρυτής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κέρδισε δικαστικά την παραμονή του στη θέση του επίτιμου προέδρου του κόμματος, παρά τις προσπάθειες της κόρης του να τον αποπέμψει...Η Μαρίν Λεπέν διέγραψε τον πατέρα της τον Αύγουστο του 2015, για σχόλια που είχε κάνει πριν από 25 και πλέον χρόνια για το Ολοκαύτωμα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα ο ακροδεξιός πολιτικός είχε χαρακτηρίσει τους θαλάμους αερίων των Ναζί «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Σύμφωνα με την απόφαση του αστικού δικαστηρίου της Ναντέρ, το Εθνικό Μέτωπο καλείται να καταβάλει αποζημίωση περίπου 16.000 ευρώ στον 88χρονο Ζαν Μαρί Λεπέν καθώς είχε εκπέσει του αξιώματός του για πάνω από ένα χρόνο.

Η δικαστική αυτή απόφαση ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στις προεδρικές φιλοδοξίες της Μαρίν Λεπέν, σχολιάζουν αναλυτές.

Την περασμένη Κυριακή η 48χρονη πολιτικός μιλώντας σε εκπομπή του BBC επέμενε ότι μπορεί να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Υποστήριξε ότι το ΝΑΙ των Βρετανών στο δημοψήφισμα για το Brexit κι η νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι σαφή σημάδια ότι η Γαλλία είναι επιτέλους έτοιμη να εκλέξει μια ακροδεξιά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.