Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Έφη Αχτσιόγλου: Ένας θηλυκός Καρανίκας... [άποψη]


Με τι μυαλό βάζουν μια 31χρονη που δεν έχει εργαστεί ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ στη ζωή της σε κανονική δουλειά να... συζητήσει και να διαπραγματευτεί τις συντάξεις, τα επιδόματα και τις εργασιακές σχέσεις των σημερινών εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων;...




του Θέμου Αναστασιάδη/Πρωτο Θέμα

Λέγεται για αστείο ότι αυτός δεν είναι ανασχηματισμός, αλλά Διαγωνισμός «Μις ΣΥΡΙΖΑ», όπου οι εστεμμένες αναλαμβάνουν και τους αντίστοιχους τίτλους: Σταρ Εργασίας η Εφη Αχτσιόγλου, πρώην γραμματέας του Κατρούγκαλου, ετών 31. Μις Βόρεια Ελλάδα η κεχαριτωμένη Κατερίνα Νοτοπούλου, διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, ετών 28, και άνεργη ψυχολόγος κατά δήλωσή της.

Και έπεται μια σειρά... αναπληρωματικές, οι οποίες πιθανότατα περιμένουν κάπου στα καμαρίνια για να βγουν στη μικροπολιτική πασαρέλα. Εκτός κι αν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αποκρουστικό... μέσα στη φυσική καλλονή του φαινόμενο που, επειδή το καθεστώς καταρρέει, είπε να το ρίξει λίγο στην τρέλα και να κάνει το κέφι του.

Επιλέγονται εσκεμμένα για καίριες θέσεις άτομα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ανέτοιμα, ανεπαρκή και εντελώς ακατάλληλα για να σταλεί ένα μήνυμα… τρέχα γύρευε τι; Οτι δηλαδή αρκεί -και απαιτείται πλέον- να είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα, αυτό που λέμε κομματόσκυλο ή Συριζοφρουρός, για να αναλάβεις με το «έτσι θέλω» μια καλοπληρωμένη θέση και ένα αξίωμα για το οποίο άλλοτε χρειάζονταν πολλά χρόνια πολιτικής καριέρας;


Ή ότι το «σύστημα» είναι τάχα μου τόσο πανίσχυρο ώστε ο αρχηγός όποτε θέλει διορίζει το άλογό του συγκλητικό, την πολύ στενή συνεργάτιδά του υπουργό και την κάθε... μοντελοΣυριζαία διευθύντρια σε οποιαδήποτε άλλη θέση εις βάρος του ελληνικού λαού, μια που αυτός τους πληρώνει, κι ας μην υπάρχει ούτε σεντς; Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα απώλειας του υποτιθέμενου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, η οποία κάνει ό,τι έκανε και ο Μπερλουσκόνι με υπουργούς... μανεκέν ή και ο Ολάντ με διάφορες χαριτωμένες Γαλλιδούλες.

Με τη διαφορά ότι ακόμη και εκείνες ήταν τέως εστεμμένες ή ηθοποιοί που στη συνέχεια είχαν αναπτύξει μια κάποια δραστηριότητα. Δεν τις έκαναν με το καλημέρα από πολιτικές γλάστρες επικεφαλής! Η υπόθεση δεν έχει να κάνει μεμονωμένα με το υπερβολικά νεαρό της ηλικίας, που είναι όντως πρόβλημα για συγκεκριμένες θέσεις, ούτε με το ότι είναι γένους θηλυκού. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι νέοι, ωραίοι, αγόρια Συριζαίοι! Αλλά, ειλικρινά, μιλάμε σοβαρά τώρα;

Καλλιστεία μες στην τόση δυστυχία; Οι θηλυκοί Καρανίκες μας λείπανε; Προκλητικότερη περίπτωση όλων -πολιτικά και ηθικά- είναι η... λιγότερο εντυπωσιακή εμφανισιακά σε σχέση με τα νέα πουλέν, Εφη Αχτσιόγλου.

Ας πούμε, για να αποφύγουμε τη γνωστή εύκολη αντιπαράθεση περί σεξισμού κ.λπ., ότι η ανάδειξή της δεν σχετίζεται καθόλου με τη μακροχρόνια και στενή επαγγελματική σχέση που διατηρεί με τον τέως υπουργό Εργασίας, με τον οποίο τα τελευταία χρόνια είναι παντού μαζί όπου κι αν πηγαίνει, από το εξωτερικό έως οποιοδήποτε συνέδριο. Ε και; Σκέψου να υπήρχε και θέμα προσωπικής φύσεως, όπως με τη νέα υπουργό στην Ουκρανία και τις γυμνές φωτογραφίες της, τι θα γινόταν!

Ομως το ότι δεν υπάρχει, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις απορίες: Με τι μυαλό βάζουν μια 31χρονη που δεν έχει εργαστεί ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ στη ζωή της σε κανονική δουλειά να... συζητήσει και να διαπραγματευτεί τις συντάξεις, τα επιδόματα και τις εργασιακές σχέσεις των σημερινών εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων; Κάνει το «αγροτικό» της πάνω στις ζωές των άλλων; Τι ιδέα και τι αίσθηση κινδύνου μπορεί να έχει ένα νέο παιδί, το πιο άξιο και καταρτισμένο αν θέλετε, που δεν ξέρει τι πάει να πει ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ; Ωραία ή... απλώς εμφανίσιμη ή και κακάσχημη, αυτό δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων.

Αυτή η δεσποινίδα θα κάτσει απέναντι στη Λύκαινα του ΔΝΤ, τη φημισμένη Ντέλια «Δρακουλέσκου», που έχει καταπιεί αμάσητες χιλιάδες σαν και δαύτη στη ζωή της; Με τι προσόντα; Με τι εφόδια; Με τι εμπειρία σε διαπραγματεύσεις; Αυτά, συγγνώμη, είναι ολωσδιόλου ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ και ανευθυνότητες. Η μοναδική ερμηνεία που μπορεί κάπως να στέκει είναι ότι δεν ήταν κανένας άλλος πρόθυμος να βάλει την υπογραφή του στο μνημονιακό ολοκαύτωμα που θα συνοδεύεται από μια light ελάφρυνση χρέους με πολύ βαρύτερες θυσίες και υποχρεώσεις από όλους τους Ελληνες.

Αλλά τι να καταλάβουν από αυτά η Αχτσιόγλου και οι προϊστάμενοί της; Σάμπως έχουν δουλέψει ποτέ κανονικά; Εχουν πληρώσει ΦΟΡΟΥΣ από αυτά που έβγαλαν οι ίδιοι με τον ιδρώτα τους και όχι... από τον δημόσιο κορβανά; Μπορεί, λοιπόν, να τη φύτεψαν στη θέση αυτή ακριβώς λόγω της άγνοιας προσωπικού κινδύνου και της αναπόφευκτης κοινωνικής αναισθησίας, σαν κάτι 30χρονα golden boys που οι αμερικανικές εταιρείες τα βάζουν να απολύουν μέσα σε μία εβδομάδα καμιά χιλιάδα 45άρηδες μια που τους είναι πια άχρηστοι. Αν αυτός τελικά είναι ο λόγος επιλογής της, πιθανότατα να μην τον έχει καν συνειδητοποιήσει. Αλλωστε δεν είναι σε θέση να το καταλάβει διότι σε ορισμένες δουλειές παίζει ρόλο και η ηλικία, δηλαδή η πείρα.

Δεν θα δείτε π.χ. ποτέ μα ποτέ να πετάει ένας 30άρης πιλότος, που μπορεί να κάνει ακροβατικά με F-16, ένα επιβατικό Jumbo 747 γιατί πολύ απλά τα κριτήρια είναι τελείως διαφορετικά. Πρώτα η ωριμότητα και μετά τα αντανακλαστικά. Οπως ο αριστούχος της Ιατρικής δεν πάει από το Χάρβαρντ απευθείας να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Memorial, κι ας πρόκειται για παιδί-φαινόμενο.

Οσο για τον διορισμό της... Μις Βόρεια Ελλάδα άνεργης ηθοποιού-ψυχολόγου Κ. Νοτοπούλου, η οποία ως γνωστόν αναλαμβάνει το νεοσυσταθέν... συμπτωματικά Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Μάλιστα, όμορφη είναι, ακτιβίστρια υπήρξε, κομματικό παιδί του σωλήνα, κομματόσκυλο δηλαδή, ή στην περίπτωσή της... party bitch (σκυλί του κόμματος), κάνοντας τον καθένα να αναρωτιέται: Καλά, τα ’χουν χάσει τελείως και προκαλούν με αυτές τις επιλογές τους τις στρατιές των Ελλήνων άνεργων νέων με τα πολλαπλάσια προσόντα και πτυχία εσωτερικού και εξωτερικού στην πλάτη, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια στους δρόμους;

Πραγματικά, πρόκειται για πολύ μεγάλη ντροπή. Επρεπε δηλαδή να διαλυθεί ολόκληρη Ελλάδα για να μας πουν κάτι που γνωρίζουμε από αρχαιοτάτων χρόνων; Οτι πρώτα παίρνεις την εξουσία, μετά το χρήμα και στη συνέχεια έρχονται και οι... ομορφιές. Αλλά είπαμε… λιγούρια σε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.