Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

«Τον Νοέμβριο θα έχουμε ρεκόρ απολύσεων»


Για τις διαπραγματεύσεις στο κομμάτι των εργασιακών μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης...
Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχουν πληροφορίες για σημαντικές υποχωρήσεις από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό απάντησε:

«Το θεωρώ δεδομένο, δεν είναι θέμα πληροφοριών. Έχουμε το συγκριτικό προηγούμενο και βλέπω το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Κοιτάξτε δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση, ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική οικονομία. Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε και οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν.

Πως, αφού δεν έγινε νομοθετική παρέμβαση; Βεβαίως και μειώθηκαν. Χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβαση όταν φέρνεις ΦΠΑ 24% και μειώνεις την αγοραστική δύναμη όλων των εργαζομένων; Μειώθηκε ο μισθός των εργαζομένων με ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν προχθές η Εργάνη με 82.810 ένα πολύ αρνητικό πρόδρομο κλίμα για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Έχουμε ιστορικό ρεκόρ απολύσεων μέσα στον Οκτώβρη και οι πληροφορίες μου λένε -και κρατήστε το αυτό διότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκα γι’ αυτό τον Οκτώβρη- ότι και τον Νοέμβριο θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ απολύσεων συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.

Μακάρι να διαψευστώ. Όταν τα δύο χρόνια αυτά με ΣΥΡΙΖΑ “κοκκίνισε” η αγορά εργασίας, πήραν κεφάλι και έγιναν κυρίαρχες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δεν έχουμε οπισθοδρόμηση των εργατικών δικαιωμάτων και των εργαζομένων;. Φυσικά, ποτέ δεν λέμε ότι ήταν ευχαριστημένοι με την προηγούμενη κατάσταση και πρώτος εγώ θα το πω, αλλά τώρα πήγαμε πολύ προς τα πίσω, πολύ χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.