Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Επιμένει η κακοκαιρία - Βροχές και καταιγίδες...



Νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπονται τη Δευτέρα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά νότιοι 4-6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί 3- 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4-6 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς έως 7 μποφόρ.

Σε βαθμιαία πτώση η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι 4-6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσει συννεφιά και βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 έως με 7 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Καιρός της Τρίτης

Βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη, ενώ στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας αναμένονται χιονοπτώσεις. Στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας προβλέπονται καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι-βορειοανατολικοί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 6-7 και στα πελάγη έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.