Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Τι απαντά η ΕΡΤ στις μαζικές αντιδράσεις προβολής της Χρυσής Αυγής


Απάντηση στα όσα αναπαράγονται στον Τύπο και το Διαδίκτυο, σχετικά με την προβολή των θέσεων της Χρυσής Αυγής από την κρατική τηλεόραση, έδωσε η ΕΡΤ...Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι υποχρεούται, εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας, να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς καμία παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει ότι το ΕΣΡ με τις υπ’ αριθμόν 290 και 299/17.09.15 επέβαλε στην ΕΡΤ διοικητική κύρωση, επειδή έκρινε ότι δεν προέβαλε τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος, βάσει της αρχής της αναλογικότητας, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση είναι ανηρτημένη και στη «Διαύγεια».

Ωστόσο, δεδομένης της αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του ως άνω πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους, η διοίκηση της ΕΡΤ απηύθυνε εκ νέου ερώτημα προς το ΕΣΡ, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρονται ευχαριστίες προς όλους τους «ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους διευκολύνουν το έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου».

Υπενθυμίζεται, ότι με επιστολή τους προς τη διοίκηση της ΕΡΤ η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπ. καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο Κωστής Παπαϊωάννου, τέως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είχαν ζητήσει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή και να πρωτοστατήσει στην απομόνωση της ναζιστικής οργάνωσης και του εμπρηστικού, ρατσιστικού της λόγου. Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε η αναμετάδοση εκδηλώσεων της ΧΑ από τη δημόσια τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.