Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου έτοιμο το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ


Την έγκαιρη, τεκμηριωμένη και με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια και στην...


 αντικειμενικότητα , ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε ΜΜΕ και κόμματα ορίζει ως αποστολή του, ο νέος πρόεδρος της, Αντώνης Μπαλωμενάκης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Εκτιμά ότι «σύντομα ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαρτύρων» και ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει ένας βαθμός συναίνεσης», τονίζοντας ότι «μερικές περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες που δεν αφήνουν περιθώρια στρεψοδικίας».
Ο κ. Μπαλωμενάκης, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα αντικαθιστώντας μετά την υπουργοποίηση του τον Σωκράτη Φάμελο, διαπιστώνει μέσα από την πολύμηνη εμπειρία του ως απλό μέλος της Εξεταστικής ότι υπήρχε μια ζοφερή πραγματικότητα την προηγούμενη περίοδο και μια «αίσθηση παντοδυναμίας και αιωνιότητας, η οποία χαρακτήριζε κόμματα εξουσίας και ΜΜΕ, που οδήγησε σε αλόγιστο υπερδανεισμό». «Αποτέλεσμα, ένα ποσό ύψους ενάμισι δισ. ευρώ να μένει απλήρωτο χωρίς προοπτική», τονίζει, καταλογίζοντας προκλητική δανειοδότηση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πάντως , αποφεύγει να εκφράσει εκτιμήσεις για το τελικό πόρισμα, σημειώνοντας ότι, τα συμπεράσματα, πολιτικά και ενδεχομένως και ποινικά, θα συναχθούν αφού αξιολογηθούν όλες οι καταθέσεις και μελετηθούν οι 20.000 σελίδες πρακτικών μαζί με τα 60.000 συνοδευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεση της η Εξεταστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.