Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Έλληνας Αρχιτέκτονας, που έφτιαξε τον Πύργο του Τραμπ


Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες της Νέας Υόρκης και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σχεδίασε, μεταξύ άλλων, τον πύργο του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, στο Μανχάταν...Ο λόγος για τον Κώστα Κονδύλη, διευθύνοντα σύμβουλος και ιδρυτή της Kondylis Architecture, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1940 στη Σάμο. Πέρασε μεγάλο μέρος από τα παιδικά του χρόνια στο Βελγικό Κονγκό, όπου ο πατέρας του είχε φυτείες καφέ και επιχειρήσεις.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Columbia της Νέας Υόρκης.

Από το 1967 διαμένει στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε σε μεγάλες αρχιτεκτονικές φίρμες. Το 1989 ίδρυσε την «Κώστας Κονδύλης και συνεργάτες».

Ο Κώστας Κονδύλης έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 75 υψηλά οικιστικά κτίρια στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες καθώς επίσης και ξενοδοχεία, εταιρικά συγκροτήματα, κτίρια πολλαπλών χρήσεων και άλλα.

Το 2001 έκτισε το 90όροφο Trump World Tower στο Μανχάταν, που ήταν το μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα στον κόσμο.


«Ο Κώστας είναι ένας αρχιτέκτονας με εξαιρετική αισθητική, ο οποίος μπορεί να σκετσάρει επίσης» είχε πει για αυτόν ο Ντόναλντ Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Δεν του έχει δοθεί ποτέ έως σήμερα η αναγνώριση που πρέπει. Ξεκινά τώρα σιγά – σιγά».

Ο κ. Κονδύλης θεωρείται κορυφαίος παραδοσιακός αρχιτέκτονας, που χρησιμοποιεί νέα δομικά υλικά και τεχνολογία δόμησης υψηλών κτιρίων.

Το έργο του είναι γνωστό παγκοσμίως, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του έχει απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

Η σύζυγος του, Λόρι, πέθανε το 1997 από καρκίνο του μαστού. Το ζευγάρι απέκτησε 2 κόρες την Κατερίνα και την Αλεξία. Η Αλεξία είναι επικεφαλής της Kondylis Design, που ασχολείται με τη διακόσμηση.

Μερικά από τα έργα του είναι:

•Capitol at Chelsea, New York, 2001
•Grand Beekman, New York, 2003
•The Aston, New York, 2004
•240 Riverside Boulevard at Trump place, New York, 2005
•Trump Tower at City Center, White Plains, banlieue de New York, 2005
•Barclay Street Tower, New York, 2007
•Trump parc, Stamford, banlieue de New York, 2009

Το «The Real Deal Magazine» ετοίμασε για τον Κώστα Κονδύλη ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο έργο του με τίτλο «Treasures Of New York: Building Stories» (μτφ. Θησαυροί της Νέας Υόρκης: Κατασκευαστικές Ιστορίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.