Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

H... μισή απολογία των New York Times για τις εκλογές στις ΗΠΑ


Με κοινή τους επιστολή προς τους αναγνώστες των New York Times, ο εκδότης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «απολογούνται» για το πώς «έχασαν» την είδηση της νικηφόρας ορμής του ρεύματος που έφερε τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ...



Στην επιστολή ωστόσο, οι Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ και Ντιν Μπάκετ αντίστοιχα, δεν αναφέρονται διεξοδικά σε λάθη ή παραλείψεις της κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ δίνεται έμφαση στον απρόβλεπτο χαρακτήρα τον οποίο είχαν οι συγκεκριμένες εκλογές, κυρίως λόγω της αντισυμβατικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αμερικανική εφημερίδα αναρωτιέται εάν αυτή ακριβώς η αντισυμβατικότητα του νέου Αμερικανού προέδρου, την περίοδο πριν τις εκλογές, οδήγησε τα μέσα ενημέρωσης - και την ίδια - να υποτιμήσει τις πιθανότητες εκλογής του, ενώ συμπληρώνει ότι μένει να απαντηθεί πώς ένας πρόεδρος, ο οποίος παραμένει ακόμη και μετά την εκλογή του μια κατά βάση αινιγματική φιγούρα, θα κυβερνήσει όταν ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οι επικεφαλής των NYT δεσμεύονται προς τους αναγνώστες τους να αφοσιωθούν εκ νέου στον θεμελιακό σκοπό της δημοσιογράφίας την οποία ασκούν, δηλαδή «να καλύπτουμε την Αμερική και τον κόσμο με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο ή προκαταλήψεις, προσπαθώντας πάντα να κατανοούμε και να αντανακλούμε όλες τις πολιτικές απόψεις και ατομικές εμπειρίες και σκέψεις στα άρθρα που σας προσφέρουμε».

Οι NYTimes υπόσχονται ακόμη αμερόληπτη κάλυψη των δραστηριοτήτων του νέου προέδρου και του επιτελείου του.

Η εφημερίδα είχε υποστηρίξει ανοικτά την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και είχε αντιπαρατεθεί σκληρά στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, μια αντιπαράθεση την οποία ο κ. Τραμπ συνέχισε μέσω Twitter ακόμη και μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Αιτία της επιστολής φέρεται να είναι οι μαζικές ακυρώσεις συνδρομών από αναγνώστες, οι οποίοι θεωρούν ότι η εφημερίδα παραπλανούσε το κοινό σε σχέση με την πραγματική κατάσταση και τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.