Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ολλανδός αξιωματούχος: Ο ISIS ετοιμάζει μεγάλα χτυπήματα στην Ευρώπη


Οι ειδκοί των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει «φυτέψει» από 60 έως 80 "μοναχικούς λύκους" στην Ευρώπη, για να κάνουν επιθέσεις...Ο Ντικ Σκόοφ, συντονιστής των υπηρεσιών αντιτρομοκρατίας στην Ολλανδία, δήλωσε στο Associated Press ότι αυτοί οι επίδοξοι μαχητές του ISIS ακολουθούν μηνύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, που τους ζητούν να μην πάνε στη Συρία ή το Ιράκ, αλλά να προετοιμάσουν επιθέσεις στην Ευρώπη.

Τους τελευταίους έξι μήνες ο αριθμός των ξένων τζιχαντιστών δεν έχει μεγαλώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί η πιθανή απειλή, προειδοποίησε ο ίδιος. Αντίθετα, οι επιχειρήσεις ενάντια στο ISIS στη Συρία και το Ιράκ διασκορπίζουν τους μαχητές και τους υποστηρικτές της οργάνωσης, τόνισε.

Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση των προσφύγων που αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ολλανδίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρόσθεσε ο Σκόοφ. «Η πιθανότητα επίθεσης στην Ολλανδία είναι πραγματική», υπογράμμισε, παρότι όπως είπε δεν έχει γίνει τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα, ανάλογη με εκείνες στο Βέλγιο και τη Γαλλία. «Αυτό που έγινε εκεί μπορεί να συμβεί και σε εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Ιράκ και τη Συρία εκτιμάται ότι υπάρχουν 4-5.000 Ευρωπαίοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτος. Αν και για την Ολλανδία ο αριθμός- αναλογικά με τον πληθυσμό- είναι μικρός (190-350 άτομα), είναι αρκετός για να υπαχει ανησυχία, τόνισε ο Σκόοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.