Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ρεγδαίες εξελίξεις στο MEGA - Οι Τράπεζες τα παίρνουν όλα κι η ΕΣΗΕΑ απούσα!


Kινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των ιδιοκτητών του Mega ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Την ίδια στιγμή, το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ενεργεί λες και "βάζει πλάτη" στα παιχνίδια των μετόχων...Αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη. Μεθαύριο Πέμπτη, στα γραφεία του Πήγασου της οικογένειας Μπόμπολα και την Παρασκευή, στα γραφεία της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (οικογένεια Βαρδινογιάννη).

Ολόκληρη η ανακοίνωση των διοικητικών υπάλλήλων και του τεχνικού προσωπικού:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Π.Η.Ε.Α και της E.T.Ι.T.A λόγω της μη καταβολής των αποδοχών των συναδέλφων Διοικητικών Υπαλλήλων και Τεχνικών, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016 και προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία των τριών κυρίων μετόχων της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε» αποφάσισε την κήρυξη τετράωρων στάσεων εργασίας ως εξής:

Την Τετάρτη 09/11/2016, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00.

Σημείο συγκέντρωσης Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα (Δ.Ο.Λ), ώρα 12.00.

Την Πέμπτη 10/11/2016, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00.

Σημείο συγκέντρωσης Μπενάκη 5, Χαλάνδρι (ΠΗΓΑΣΟΣ), ώρα 12.00.

Την Παρασκευή 11/11/2016, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00.

Σημείο συγκέντρωσης Ηρώδου Αττικού 12Α, Μαρούσι (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), ώρα 12.00.

ΖΗΤΑΜΕ

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων στο σταθμό.

Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων»

Οι τράπεζες δεσμεύουν την ταινιοθήκη του Mega

Την ταινιοθήκη του Mega απαιτούν ως εγγύηση οι τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσουν στην αποδέσμευση χρημάτων για τα δεδουλευμένα έναντι δύο μηνών στους εργαζόμενους, συνολικού ύψους περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Αυγή», η ταινιοθήκη του Mega αποτελεί ίσως το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού, καθώς η αξία της κυμαίνεται ανάμεσα σε 30 και 70 εκατ. ευρώ και είναι αυτή που έχει δώσει τη δυνατότητα στο κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει ακόμη σήμερα με σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης και στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε επίσχεση, λόγω οφειλής 6 μηνών. Το ερώτημα που τίθεται έτσι είναι εάν είναι σε γνώση των εργαζομένων του σταθμού αυτοί οι σχεδιασμοί και εάν βεβαίως τους βρίσκουν σύμφωνους.

Ο σχεδιασμός για παραχώρηση της ταινιοθήκης, που είναι αποτέλεσμα συζητήσεων οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη μεταξύ τραπεζών και της σημερινής διοίκησης του καναλιού, περιλαμβάνει την αποδέσμευση τιμολογίων του Mega από διαφημιστικές εταιρείες (media specialists) που κρατούσαν ως εγγύηση οι εταιρείες factoring των τραπεζών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, και ως αντικατάσταση αυτής της εγγύησης να δεσμεύσουν την ταινιοθήκη. Τα τραπεζικά στελέχη λειτουργούν βεβαίως και με τον φόβο αναζήτησης ευθυνών σε περίπτωση που δεν προστατευθούν τα συμφέροντα της τράπεζας.

Άγνωστο ακόμη παραμένει το χρονικό διάστημα για το οποίο τα δικαιώματα της ταινιοθήκης θα παραμείνουν δεσμευμένα από τις τράπεζες ως εγγύηση, συνεπώς πότε θα αποδεσμευθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, ενδεχομένως για να καλύψουν και άλλες οφειλές προς τους εργαζόμενους (λοιπούς δεδουλευμένους μισθούς, εξόφληση συμβάσεων έργου, μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, αποζημιώσεις κ.ά.).

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση του Mega, αξιοποιώντας το αίτημα για τους απλήρωτους εργαζόμενους, κατόρθωσε να εξασφαλίσει από τις τράπεζες ρευστότητα για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας Τηλέτυπος, ύψους περί τις 500 χιλιάδες ευρώ, ώστε να συνεχίσει την εκπομπή το κανάλι για όσο διάστημα καταστεί δυνατό.

Αρχική επιδίωξη της διοίκησης του Mega και πρόταση προς τις τράπεζες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η αποδέσμευση ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 - 2,5 προορίζονταν για τους εργαζόμενους, ενώ τα υπόλοιπα 4 για λειτουργικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων και η επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα είχε διάρκεια περί τις τρεις ώρες ημερησίως και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα περιλάμβανε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή διάρκειας μίας ώρας, ένα ή δύο δελτία ειδήσεων καθημερινά, διάρκειας περί τα 20', και δύο βραδινές ενημερωτικές εκπομπές. Όπως υπολόγιζαν, η υποτυπώδης δημοσιογραφική ομάδα που θα μπορούσε να βγάλει εις πέρας το ειδησεογραφικό πρόγραμμα δεν χρειαζόταν να είναι μεγαλύτερη από 25 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.