Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

O... ΠΑΣΟΚος Παπαχρήστος "κάρφωσε" τα τηλεφωνήματα της Φώφης στον Αλαφούζο


Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με τη Φώφη Γεννηματά έδωσε σήμερα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη που διατηρεί στα Νέα...Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα το κίνημα κατηγόρησε τον πολιτικό συντάκτη ότι έγραψε εσκεμμένα πως η υπερψήφιση των τροπολογιών Παππά είναι αποτέλεσμα μιας παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πραγματικότητα (πάντα κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ήταν μια ιδιοφυής σύλληψη της Φώφης Γεννηματά για να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Από την πλευρά του ο κ. Παπαχρήστος απαντά σήμερα όχι απλώς επιμένει στα λεγόμενά του ότι όντως υπήρξε παρασκηνιακή συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημειώνει και πως με αυτή την κίνηση η κ. Γεννηματά διευκόλυνε τον νυν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, βγάζοντάς τον από τη δύσκολη θέση που είχε περιέλθει.

Γράφει χαρακτηριστικά στη στήλη «Στίγμα»:
«Λένε πως η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε ο θυμός είναι. Ούτε η απογοήτευση. Και ιδίως η απογοήτευση για την αχαριστία. Ειδικά αυτή που προέρχεται από ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που έχεις πολλαπλώς βοηθήσει, στηρίξει ενθαρρύνει, όχι ανέξοδα, και πολλές φορές όχι χωρίς κινδύνους, προσωπικούς ή επαγγελματικούς.

Υπό την έννοια αυτή, και αφού έχω επί ένα 48ωρο και κάτι κάνει διαδοχικές ασκήσεις αυτοσυγκράτησης και διαχείρισης θυμού, θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο… αναίμακτα γίνεται στη πρωτοφανή, προσωπικού χαρακτήρα επίθεση που υπέστην το Σάββατο από.. φίλιες δυνάμεις – από το ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, με κατηγόρησε ότι η υπερψήφιση των τροπολογιών του Παππά δεν είναι αποτέλεσμα μιας παρασκηνιακής συμφωνίας, όπως εγώ έγραψα (και φυσικά επιμένω!) αλλά μιας ιδιοφυής σύλληψη της προέδρου και των συνεργατών της, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και αυτό το τελευταίο ομολογώ δυσκολεύτηκα πολύ να το αντιληφθώ. Πού ήταν η δυσκολία μου; Δεν καταλάβαινα πώς μπορεί να ήρθε σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψηφίζοντας τις τροπολογίες Παππά, τον έβγαλες αυτομάτως από τη γωνία στην οποία ήταν ασφυκτικά στριμωγμένος. Αλλά αφού το υποστηρίζει η πρόεδρος, η οποία ενέκρινε, με τις απαραίτητες φυσικά «προσωπικές» πινελιές, την ανακοίνωση του Σαββάτου, είμαι υποχρεωμένος να το δεχθώ.

Εκείνο όμως που δεν θα δεχθώ είναι ότι έγραψα το ρεπορτάζ καθ’ υπαγόρευση των παλιών και νέων μου αφεντικών. Ήτοι του Ψυχάρη και του Γιάννη Αλαφούζου. Το πρώτο μου ήταν κατανοητό: Ο Ψυχάρης έχει γίνει σάκος του μποξ, ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας, η κυβέρνηση έχει προσωποποιήσει πάω του τη διαπλοκή, να μη μου ζήτησε να γράψω και κάτι για να χτυπήσω το ΠΑΣΟΚ, για μια συμφωνία η οποία έγινε και δεν τηρήθηκε;

Το δεύτερο για τον Αλαφούζο, το «νέο» μου αφεντικό στον Σκάι, είναι που με προβλημάτισε. Δεν μπορούσα να το αναλύσω. Μέχρι που πληροφορήθηκα ότι η πρόεδρος «έχει θέμα» με τις δημοσκοπήσεις που κάθε τόσο διενεργεί για λογαριασμό του Σκάι το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και φευ, ενώ καταγράφουν το double score της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – 30% έναντι 15% στην τελευταία – το ΠΑΣΟΚ το εμφανίζουν στο 4% με 4,5%, να μην εισπράττει δηλαδή τίποτε από τη ραγδαία κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.