Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η οργή των συνταξιούχων: Πώς θα ζήσουμε; Μας κάνουν Βουλγαρία! [video]


Οργισμένοι εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι από τις περικοπές που υπέστησαν με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου...



Όπως είπαν έχουν χάσει 500 και πλέον ευρώ από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κάνοντας λόγο πλέον για συντάξεις Βουλγαρίας.

Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων με τον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό στον οποιο και ζήτησαν να μεσολαβήσει για την επιστροφή των χρημάτων που παρανόμως παρακρατήθηκαν υπερ της εισφοράς ασθένειας στο αρχικό και όχι στο καταβαλλόμενο ποσό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου Νίκο Χατζόπουλο σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν δικαιωθούν, θα στραφούν με μηνυτήριες αναφορές κατά των διοικήσεων των ασφαλιστικών οργανισμών που κατά τον νόμο είναι υπεύθυνοι να τους επιστρέψουν τα παρακρατηθεντα αναδρομικά και δεν το κάνουν μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια μέχρι τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ κρατώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Όχι στην εξαθλίωση των συνταξιούχων,επιστρέψτε τα παρανόμως παρακρατηθέντα».

«Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την πράξη του παρανόμως παρακρατηθέντος ποσού, κράτησης υπέρ του ΕΟΠΥΥ, από τον Αύγουστο του 2010 έως και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016. Έχουν δημιουργηθεί ποσά, τα οποία τα ζητάμε με αίτηση μας από τις διοικήσεις των ταμείων, διότι προϋπήρχε νόμος ο 2084/1992 που έλεγε η κράτηση να γίνεται στο καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο αρχικό ποσό της σύνταξης που ήταν πάντα πλασματικό.

Ζητάμε λοιπόν την επιστροφή των χρημάτων μας που έχουν παρακρατηθεί παράνομα». Είπε μεταξύ άλλων η Πόπη Μουρίκη εκπρόσωπος του Ενιαίου δικτύου Συνταξιούχων», αναφέρουν.

Στην ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν πως «Η εισφορά υπέρ του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης έπρεπε από το 2010 και μετά (όταν ξεκίνησαν οι μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις) να επιβάλλεται επί του καταβαλλόμενου ποσού και όχι επί του ονομαστικού, που αναγράφεται στην πράξη συνταξιοδότησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.