Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ανατρεπτική έρευνα: Η μέρα θα φτάσεις τις 25 ώρες!


Μια ανατρεπτική έρευνα έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ντάραμ, σύμφωνα με την οποία στο… μακρινό μέλλον, η μέρα θα έχει 25 ώρες!...Όπως ανακάλυψαν, η μέση διάρκεια της μέρας τους τελευταίους 27 αιώνες μεγαλώνει κατά δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η ομάδα των ειδικών χρησιμοποίησε τις τρέχουσες πληροφορίες για την κίνηση της Γης γύρω από τον Ηλιο, καθώς και τα δεδομένα της περιφοράς της Σελήνης γύρω από την Γη, ώστε να υπολογίσουν τις ακριβείς ημερομηνίες των εκλείψεων σε βάθος 3 χιλιετιών.

Στη συνέχεια, αντιστοίχισαν τα στοιχεία αυτά με τις γραπτές μαρτυρίες των Βαβυλωνίων, των Κινέζων, των Ελλήνων και των Αράβων για τις εκλείψεις από το 720 π.Χ, συνδυάζοντας τις και με τις πρόσφατες παρατηρήσεις.

Αναλύοντας από ποιες περιοχές του πλανήτη ήταν ορατό το φαινόμενο κάθε φορά, ήταν σε θέση να χρονομετρήσουν την αργή επιβράδυνση του πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο υπολόγισαν ότι κάθε 6,7 εκατομμύρια χρόνια, στην μέρα προστίθεται ένα ολόκληρο λεπτό που σημαίνει ότι σε 200 εκατομμύρια χρόνια από τώρα, το 24ωρο θα έχει πλέον γίνει 25ώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.