Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

195 υπέρ του επιδόματος Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους


Ψηφίστηκε η διάταξη για την παροχή του εκτάκτου βοηθήματος προς τους συνταξιούχους. Εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «ναι» ψήφισαν...




Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ.

Συνολικά, σε 254 παρόντες βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 195 και «παρών» δήλωσαν 59.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε το «παρών», ενώ απείχαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι απόντες ήταν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Θετική ψήφο έδωσε και η Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι ήταν απών ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Απόντες ήταν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά, αλλά... δικαιολογημένοι, αφού βρίσκονταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αντίστοιχα. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, επειδή δεν ήταν σε επίσημη αποστολή, δεν μπορούσαν να στείλουν επιστολική ψήφο, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ψήφισε... εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, η κυρία Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.