Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ενδιάμεσες εκπτώσεις μεγαλύτερης διάρκειας από το 2017


Αλλαγές στο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες πλέον θα φτάνουν τις 30 ημέρες το χρόνο ,εισάγει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή...



Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση συμφώνα με την οποία με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και σε συμφωνία με τους παραγωγικούς φορείς του εμπορίου θα αποφασίζεται η κατανομή ενός 30ημερου που θα αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις οι οποίες μέχρι σήμερα ίσχυαν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και του Μαΐου.

Η κατανομή των ημερών εντός του έτους θα είναι ελεύθερη και θα οριστεί με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη εντός τριών μηνών από την ψήφιση της διάταξης ενώ σε αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δυο Κυριακές κατά τις οποίες θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Η απόφαση για τον καθορισμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα μπορεί να τροποποιείται κάθε χρόνο έως και την 1η Δεκεμβρίου.

Στις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει απόφαση του Αντιπεριφερειαρχη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διεξάγονται σε δυο 15πενθημερα μέσα στο έτος και συγκεκριμένα το πρώτο του Νοεμβρίου και το πρώτο του Μαΐου.

Αναφορικά με τις τακτικές εκπτώσεις αυτές θα πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο και συγκεκριμένα οι χειμερινές από την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές από την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.