Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ανώνυμη κλήση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για τα βασανιστήρια στον 3χρονο στη Χίο
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το 3χρονο αγόρι συριακής...


 καταγωγής που βασανιζόταν από τον φερόμενο ως πατέρα του στη Σούδα της Χίου​.
Τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου το Χαμόγελο έλαβε ανώνυμη κλήση στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» και μηνύματα στα social media του για την ύπαρξη δύο βίντεο που έδειχναν την κακοποίηση ενός 3χρονου αγοριού συριακής καταγωγής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού ενημέρωσε άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Αστυνομικό Τμήμα Χίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου διαβιβάζοντας όλα τα στοιχεία που είχε καταγράψει καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό.
Το πρωί της Τρίτης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χίου ότι εντοπίστηκε το 3χρονο αγόρι και ότι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του σε προστατευμένο περιβάλλον και ότι παράλληλα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στις αστυνομικές αρχές ο φερόμενος ως πατέρας του αγοριού.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει το 3χρονο αγόρι τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας υπάρχει η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» .
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες υπάρχει η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.