Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Τα ψεύτικα πλεονάσματα της κυβέρνησης Τσίπρα και το Μνημόνιο 4


Φέτος υπήρχε στόχος πλεονάσματος μόλις μισή μονάδα του ΑΕΠ και γι’ αυτό περίσσεψε ο «μποναμάς» για τους συνταξιούχους. Κι όμως, η λογιστική πραγματικότητα είναι διαφορετική...



Στην ουσία, δεν θα υπήρχε καν αν η κυβέρνηση δεν είχε κρατήσει 6 δισ. ευρώ από τα οφειλόμενα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν επιστρέφει τα λεφτά από τους βαρύτατους φόρους που δίνουμε όλοι μας στην ιδιωτική οικονομία για να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και να φάει ψωμί ο απλός κόσμος και επιλέγει απλά ένα λαϊκίστικο κόλπο: να δώσει εφάπαξ ένα μικρό δώρο στους συνταξιούχους στις 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα περικόψει έως και 50% το ΕΚΑΣ, συν του ότι μας έχει ξεπατώσει γενικώς στους φόρους, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Ελα, όμως, που για το 2018 και μετά η Ελλάδα έχει υπογράψει πλεονάσματα ίσα με το 3,5% του ΑΕΠ! Οχι για «μποναμάδες» δεν θα φτάνουν τα χρήματα, αλλά θα χρειαστεί από πάνω κι άλλο, σκληρότερο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.