Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

"Κόφτης" από την Airbnb στις διανυκτερεύσεις σε Λονδίνο - Άμστερνταμ


Η Αirbnb έθεσε ένα αυτόματο όριο στον αριθμό διανυκτερεύσεων που θα μπορούν να διαθέτονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια, τη στιγμή που η online πλατφόρμα δέχεται τεράστιες πιέσεις από τις κυβερνήσεις και τις πόλεις...Οπως αναφέρει το Bloomberg, oι οικοδεσπότες θα χρειάζονται, πια, άδεια για την ενοικίαση των ακινήτων στο Λονδίνο για οποιαδήποτε περίοδο υπερβαίνει τις 90 ημέρες/χρόνο, ενώ στο Άμστερνταμ ο αριθμός αυτός θα φτάνει τις 60 ημέρες.

Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν τους κανόνες που τέθηκαν το 2015. Η Airbnb θα περιορίσει τον αριθμό ενοικιαζόμενων ακινήτων στην πλατφόρμα της από το 2017.

Στο Άμστερνταμ, η Airbnb θα προωθήσει και ένα νέο εργαλείο για τους γείτονες το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν εάν έχουν παράπονα ή άγχος για κάποια συγκεκριμένη ενοικίαση, όπως η υπερβολική φασαρία.

Η εταιρεία, με βάση το Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει συγκεντρώσει 555 εκατ. δολάρια και της οποίας η αξία εκτιμάται στα 30 δισ. δολάρια, έχει δεχτεί τεράστιες πιέσεις από τις δημοτικές αρχές ανά τον κόσμο, αφού οι ρυθμιστές ανησυχούν πως η πλατφόρμα αυξάνει το κόστος ενοικίασης και διαβίωσης στις πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.