Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Apple αναζητά το... the next big thing


Η αναζήτηση για το επόμενο «μεγάλο» προϊόν της Apple είναι συνεχής και δεν είναι τυχαίο το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε στις αρχές της εβδομάδας όταν ο αμερικανικός κολοσσός επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι επιδιώκει να ασχοληθεί με τον τομέα της...




αυτόνομης οδήγησης. Πρακτικά, αυτό που έγινε ήταν ότι δημοσιοποιήθηκε μία επιστολή της Apple προς τις αμερικανικές αρχές όπου έκανε λόγο «για τον ενθουσιασμό της για τις προοπτικές της χρήσης αυτοματοποιημένων συστημάτων σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και αυτός των μεταφορών».

Η επιστολή αυτή ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει ένα πλήθος δημοσιευμάτων που υποστήριζαν ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο που θα κινείται χωρίς οδηγό, ακολουθώντας τη νέα τάση που υπάρχει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημειωτέον πως οι φήμες ότι η Apple θέλει να εισέλθει στο χώρο των «έξυπνων» αυτοκινήτων είναι πολύ έντονες και μάλιστα υποστηρίζεται ότι η προσπάθεια φέρει την κωδική ονομασία «Project Titan», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον που υπάρχει.

Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν ότι δεν είναι τόσο εύκολο για την Apple να προχωρήσει στην παραγωγή του δικού της οχήματος και εκτιμούν ότι η όποια κίνηση θα έχει περισσότερη σχέση με τις πληροφοριακές υποδομές των οχημάτων, κάτι που είναι πιο κοντά και στους τομείς που δραστηριοποιείται μέχρι τώρα η Apple. Και σπεύδουν να προσθέσουν ότι ακόμη και αν η Apple παρουσιάσει το δικό της όχημα, αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει πριν το 2019 ? 2020. Μέχρι τότε, ο αμερικανικός κολοσσός πρέπει να έχει παρουσιάσει ένα νέο, πρωτοποριακό προϊόν διαφορετικά «κινδυνεύει» να απωλέσει την ταμπέλα της καινότομου εταιρείας που οδηγεί τις εξελίξεις.

Το νέο iPhone 8

Η αλήθεια είναι πως οι αναλυτές αρχίζουν πλέον και δηλώνουν ανοικτά ότι η πραγματική πρόκληση για την Apple είναι το επόμενο iPhone. Δεδομένου ότι το iPhone 7 δεν ήταν μία συσκευή που αλλάζει τα δεδομένα αλλά ουσιαστικά μία εξέλιξη των προηγούμενων μοντέλων. Κάτι που επεσήμαναν οι αναλυτές που περιμένουν κάτι διαφορετικό στο επόμενο iPhone, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017. Δηλαδή, 10 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone. Οπότε και η επέτειος έχει τη δική της σημασία. Οι φήμες για το επόμενο iPhone έχουν ήδη ξεκινήσει και μεταξύ άλλων φημολογείται ότι θα είναι μία συσκευή εξ ολοκλήρου από γυαλί, άκρως εντυπωσιακή, με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Η πραγματικότητα είναι πως αν η Apple δεν παρουσιάσει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, τότε η πίεση που θα υπάρξει θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ για τον κ. Κουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.