Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γυναικολόγος υπέβαλλε ασθενή σε διαδικασία έκτρωσης χωρίς να είναι έγκυος!


Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης μιας γυναικολόγου, ο οποίος είπε σε πελάτισσά της ότι κυοφορούσε...


 και την υπέβαλε σε άμβλωση έναντι αμοιβής 800 ευρώ, ενώ δεν ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης!
Τον Φεβρουάριο του 2007, 40χρόνη μητέρα 3 παιδιών επισκέφθηκε τη 62χρονη γυναικολόγο στο ιατρείο της στη Χαλκίδα προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου. Η γυναικολόγος διαπίστωσε ότι η πελάτισσα της βρισκόταν στο 2ο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα.
Η 40χρόνη μητέρα δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης και αφαίρεσης του πολύποδα. Ως αμοιβή έλαβε 800 ευρώ.
Όμως, έξι μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο, η οποία αφού την εξέτασε της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της αφού είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ’ όλα αυτά, η γυναικολόγος τη διαβεβαίωνε ότι είναι έγκυος και την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα, το οποίο και της το έδειξε. Στη συνέχεια η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσα της για διακοπή της εγκυμοσύνης, και της έκανε καλύτερη τιμή, 750 ευρώ.
Μόλις, ο σύζυγος έμαθε ότι η γυναικά του είναι και πάλι έγκυος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι επισκέφθηκαν και άλλον γυναικολόγο, ο οποίος αφού εξέτασε την 40χρόνη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη.
Κατόπιν αυτών από την Ασφάλεια της Χαλκίδας προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 και η 40χρόνη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με το σύζυγο. Εκεί της ζήτησε να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να απουσιάσει από την εργασία της.
Η γυναικολόγος της έδωσε βεβαίωση, στη συνέχεια της δόθηκε η αμοιβή της και αμέσως συνελήφθη.
Η γυναικολόγος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας, καταδικάστηκε σε φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.
Όμως η γυναικολόγος άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 13 μήνες και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο 'Αρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.