Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Καλός ο καιρός Βόρεια και Ανατολικά, άστατος στην υπόλοιπη χώρα...



Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό αιγαίο και γρήγορα στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που γρήγορα θα διαλυθούν και ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στην Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τρίτης

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.